Analiza lui Florentin Pera după turneul echipei SCM Rm. Vâlcea la Podgorica + o previziune: „Vom reuşi, la fel ca în Liga Naţională, unde am devenit campioana României, deşi nimeni nu ne dădea nicio şansă”

12 aug 2019 1572 afişări Handbal
Analiza lui Florentin Pera după turneul echipei SCM Rm. Vâlcea la Podgorica + o previziune: „Vom reuşi, la fel ca în Liga Naţională, unde am devenit campioana României, deşi nimeni nu ne dădea nicio şansă”

În pregătirea sezonului de Liga Campionilor, SCM Rm. Vâlcea a participat la un puternic turneu de pregătire la Podgorica, alături de Buducnost, Brest Bretagne şi Astrakhan. Echipa lui Florentin Pera a pierdut trei din cele patru jocuri. Tehnicianul a susţinut că rezultatele contează prea puţin în această perioadă, fiind convins că Vâlcea va fi o nucă foarte tare şi în noul sezon.

În ordine cronologică, de vineri seara şi până duminică seara, campioana României a pierdut cu Brest Bretagne (34-35), a terminat la egalitate cu Astrakhan (28-28), apoi a cedat în ambele jocuri cu echipa gazdă, 27-33 şi 19-28.

„Am jucat la un turneu foarte tare. Iar noi, am fost singura echipă care am disputat patru meciuri în 3 zile, venind şi după 14 ore de drum. Din păcate, nu le-am avut la dispoziţie în acest turneu pe Vieira Samara da Silva, ea fiind aptă doar pentru primul meci,  Alicia Fraga Fernandez, Ana Maria Savu şi Florentina Craiu, care nu sunt încă refăcute. Absenţa lor am resimţit-o foarte mult în faza de apărare, unde nu am fost la un nivel foarte bun. Apoi, în echipă sunt nu mai puţin de şapte jucătoare noi şi acest lucru se simte în omogenizarea echipei”, ne-a relatat Floren Pera.

Antrenorul echipei SCM Rm. Vâlcea a precizat apoi că nu a urmărit rezultatele la acest turneu: „Am folosit la fiecare meci 15 jucătoare, în condiţiile în care atât Buducnost, cât şi Brest au jucat împotriva noastră cu prima echipă, ca într-un meci oficial. Dar pentru noi fost un turneu util, pentru a vedea nivelul de la care plecăm, cu meciuri apropiate ca intensitate de un meci oficial. Buducnost este o pretendentă serioasă la Final Four-ul Ligii Campionilor. De asemenea, Brest este o echipă cu pretenţii, având un buget de 5,5 milioane de euro”.

Florentin Pera a mai spus că Vâlcea va fi o adversară serioasă pentru toată lumea şi în sezonul 2019-2020, dar a admis că încă este foarte mult de muncit: „Faptul că am marcat 34 de goluri cu Brest şi 27 pe terenul echipei Buducnost arată că avem potenţial de a ajunge la nivelul dorit. Suntem conştienţi că avem mult de tras, astfel încât să ajungem să ne batem cu echipe de talia lui Buducnost (n.r. adversară şi în Liga Campionilor), însă cu răbdare, muncă şi unitate vom reuşi, la fel ca în Liga Naţională, unde am devenit campioana României, deşi nimeni nu ne dădea nicio şansă”.

SCM Rm. Vâlcea îşi continuă programul jocurilor de pregătire la cel mai înalt nivel sîmbătă, când va înfrunta FTC Rail Cargo într-un joc care va avea loc la Sânnicolau Mare.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.