Ambros Martin a reţinut 23 de jucătoare pentru România A. După evaluarea de la Trofeul Carpaţi va decide şi lotul care va pleca la Campionatul European

22 nov 2016 5934 afişări Handbal
Ambros Martin a reţinut 23 de jucătoare pentru România A. După evaluarea de la Trofeul Carpaţi va decide şi lotul care va pleca la Campionatul European

Naţionala de handbal feminin este începând de marţi în formulă completă, după ce în cantonamentul de la Cluj au ajuns jucătoarele de la CSM Bucureşti şi Dunărea Brăila, dar şi ”secundul” Costică Buceschi. Cele două grupări au avut duminică meciuri în cupele europene, Brăila chiar în Norvegia la Byasen. Din cele 42 de handbaliste convocate pentru Trofeul Carpaţi, competiţie care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, doar una are probleme mai serioase, Lorena Ostase, care s-a şi operat la umăr la începutul acestei săptămâni, la Tg. Mureş.

Pentru că este dificil de lucrat cu un asemenea jucătoare, acestea au fost împărţite în două echipe (Lotul A şi Lotul B). Cu prima echipă, din care se va alege şi lotul pentru Campionatul European lucrează Ambros Martin şi Costică Buceschi. Lotul B este coordonat de Ion Crăciun (noul selecţioner al naţionalei de tineret) şi Ildiko Barbu

Cele două echipe care fac antrenamente în săli diferite au fost împărţite astfel:

România A – 23 jucătoare

 • Portari: Paula Ungureanu (CSM Bucureşti), Denisa Dedu (Corona Braşov), Elena Voicu (Dunărea Brăila), Iulia Dumanska (SCM Craiova)
 • Extreme stânga: Cristina Florică (HCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Iuganu (CSM Roman)
 • Interi stânga: Cristina Neagu (Buducnost), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Gabriella Szucs (Dunărea Brăila), Gabriela Preda (CSM Bistriţa)
 • Centri: Eliza Buceschi (FC Midtjylland), Cristina Laslo (”U” Cluj), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila)
 • Interi dreapta: Melinda Geiger (Brest), Laura Popa (”U” Cluj)
 • Extreme dreapta: Aneta Udriştioiu (Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Braşov), Ana Maria Simion (HCM Râmnicu Vâlcea), Marinela Neagu (Corona Braşov)
 • Pivoţi: Oana Manea (CSM Bucureşti), Florina Chintoan (”U” Cluj), Crina Pintea (Thuringer)

România B – 18 jucătoare

 • Portari: Daciana Hosu (Corona Braşov), Raluca Kelemen (Caracal)
 • Extreme stânga: Andreea Chiricuţă (CSU Danubius Galaţi), Ana Maria Lopătaru (Corona Braşov)
 • Interi stânga: Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti), Sorina Târcă (Corona Braşov), Andreea Adespii (HCM Râmnicu Vâlcea), Raluca Petruş (Dinamo Bucureşti), Bianca Tiron (Dunărea Brăila)
 • Centri: Ana Maria Apipie (SCM Craiova), Andreea Popa (Dinamo Bucureşti), Laura Pristăviţa (CSM Bistriţa)
 • Inter dreapta: Daria Bucur (Corona Braşov), Alina Ilie (CSM Unirea Slobozia)
 • Extreme dreapta: Alexandra Badea (Şcoala 181 Bucureşti), Ana Maria Berbece (Corona Braşov)
 • Pivoţi: Cynthia Tomescu (CSM Roman), Teodora Popescu (CNE Râmnicu Vâlcea)

”Trofeul Carpaţi este un turneu puternic. Este şi România B. Nu a mai fost de mult echipa secundă, cred că de când era domnul Tadici antrenor al naţionalei. Totul este nou. Abia aştept să văd ce se întâmplă la cealaltă echipă. Din moment ce sunt la echipa naţională, cred că am şanse foarte mari să fiu în lotul pentru Campionatul European. Ţine doar de mine”, Cristina Laslo, România A.

Trofeul Carpaţi se va desfăşura sâmbătă şi duminică la Cluj, cu participarea echipelor România, România B, Olanda şi Ungaria. Programul este următorul: Pe 26 noiembrie, Ungaria şi Olanda se vor întâlni de la ora 17.00, iar România A şi România B vor juca de la 20.00. Pe 27 noiembrie, finala mică va fi de la ora 17.00, iar finala mare de la 20.00.

La o săptămână distanţă, naţionala ajunge în Suedia, unde va participa la Campionatul European (4-18 decembrie). Lotul va fi stabilit după Trofeul Carpaţi.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.