Ambros Martin a definitivat lotul României pentru Campionatul Mondial! Cu cine intră în luptă naţionala la turneul final din Germania

26 nov 2017 9770 afişări Handbal
Ambros Martin a definitivat lotul României pentru Campionatul Mondial! Cu cine intră în luptă naţionala la turneul final din Germania

România a învins Brazilia cu 24-23 în ultimul meci la Trofeul Carpaţi, iar imediat după acest joc selecţionerul Ambros Martin a anunţat cele trei handbaliste care au rămas în afara lotului pentru Campionatul Mondial: Alina Ilie, Laura Popa şi Bianca Bazaliu. Cei trei interi nu au jucat nici în jocul cu Brazilia, decizia fiind oarecum previzibilă în acest sens.

Selecţionerul nu a făcut niciun anunţ înainte, dorind în primul rând să iasă cu lotul întreg după confruntarea cu Brazilia. Din fericire, accidentările au fost evitate, iar Ambros Martin a tras linia finală: Alina Ilie, Laura Popa şi Bianca Bazaliu nu fac deplasarea în Germania. În cazul handbalistei de la Slobozia lucrurile erau destul de clare, ea nu a reuşit să intre la joc din cauza unei accidentări. Bianca Bazaliu a avut la rândul ei concurenţă grea cu Cristina Neagu şi Cristina Zamfir-Florianu. În ceea ce o priveşte pe Laura Popa, interul de la Braşov nu a ieşit cu nimic în evidenţă la Trofeul Carpaţi, astfel că era greu să le ia faţa celorlalte două fete de pe acelaşi post, Ana Maria Dragut şi Melinda Geiger.

Aşadar, lotul României care va pleca pe 29 la Trier este următorul:

  • Portari: Denisa Dedu, Yulia Dumanska
  • Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei, Ana Maria Popa
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs
  • Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu
  • Interi dreapta: Melinda Geiger, Ana Maria Dragut
  • Extreme dreapta: Aneta Udriştioiu, Ana Maria Berbece
  • Pivoţi: Crina Pintea, Cyntia Tomescu, Timea Tătar

România va pleca în Germania cu 17 jucătoare, înaintea debutului urmând să fie decisă şi jucătoarea care va rămâne rezervă.

România va debuta la Campionatul Mondial pe 2 decembrie, cu Paraguay. În grupa de la Trier mai evoluează Franţa, Spania, Slovenia şi Angola.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.