Afacerea „Final Four” pe spatele cluburilor! Federaţia Română de Handbal pleacă „acasă” după o finală a Cupei României cu un profit de câteva zeci de mii de lei

1 apr 2019 3290 afişări Handbal
Afacerea „Final Four” pe spatele cluburilor! Federaţia Română de Handbal pleacă „acasă” după o finală a Cupei României cu un profit de câteva zeci de mii de lei

De câţiva ani, Cupa României la handbal se desfăşoară în sistem Final Four, mai nou pe terenul unei echipe gazdă. În acest an, Focşani a suportat toate cheltuielile la masculin, iar la feminin se conturează acelaşi scenariu într-o altă localitate. Mai mult, Federaţia Română de Handbal încasează toţi banii din vânzarea biletelor.

Forul din Floreasca încearcă să copieze modelul din Liga Campionilor, fără a plăti niciun ban pentru organizarea fazei finalei a Cupei României.

Un club care câştigă dreptul de organizare prin tragere la sorţi trebuie să îndeplinească nişte cerinţe minimale. Să asigurea cazarea şi masa pentru cele patru echipe pe durata a 3 nopţi, transportul, masa şi cazarea pentru 14 oficiali ai federaţiei, baremurile de arbitraj, dar şi toate celelalte cheltuieli de organizare. Gazdele trebuie să cumpere până şi medaliile şi cupele, dar în acelaşi timp să ofere şi premii în bani! Şi cum aceste „cerinţe minimale” nu ar fi suficiente, Federaţia Română de Handbal a anunţat că încasează toţi banii din încasarea biletelor. După ce că nu plăteşte nimic la susţinerea unui eveniment Final Four, se alege şi cu profit.

La masculin, turneul Final Four al Cupei României s-a desfăşurat la Focşani, la feminin va fi efectuată tragerea la sorţi, marţi, la ora 10:30. CSM Bucureşti, SCM Rm. Vâlcea şi HC Zalău sunt deja calificate.

Din punct de vedere financiar, FRH i-ar conveni ca Final Four la feminin să se desfăşoare la Vâlcea sau Bucureşti, localităţi cu arene de cel puţin 2.200 de locuri. În cazul în care preţul biletului va fi fixat la 10 lei (preţ minim), iar în arenă vor fi cel puţin 2.000 de plătitori (foarte probabil la Vâlcea şi Bucureşti), atunci federaţia se alege cu un profit de cel puţin 80.000 de lei. Se poate realizat lejer un pachet de 40 de lei pentru toate cele patru jocuri (4x10 lei), care ar putea fi achiziţionat de iubitorii handbalului.

Dar nu este o noutate faptul că FRH îşi realizează bugetul de venituri proprii într-o proporţie destul de importantă prin intermediul cluburilor. În 2018, CSM Bucureşti a fost practic principalul sponsor al forului condus de Alexandru Dedu, după ce a plătit taxe de aproximativ 165.000 de euro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.