"Acum intervine inspiraţia lui Jakob Vestergaard!" Vasile Stângă, despre Gyor - Oltchim:

11 apr 2013 2433 afişări Handbal
"Acum intervine inspiraţia lui Jakob Vestergaard!" Vasile Stângă, despre Gyor - Oltchim:

În România handbalistică, naţionala masculină este ultima care a reuşit să întoarcă un rezultat în deplasare, în barajul pentru CM din 2011, într-o „dublă“ cu Rusia

În iunie 2010 am fost martorii uneia dintre cele mai spectaculoase răsturnări de situaţie din handbalul românesc. După 28-32 în „Polivalentă“ cu Rusia, naţionala masculină a reuşit să câştige returul din deplasare cu 37-32 şi să se califice la Mondiale. Performanţa a venit în contextul în care „tricolorii“ aveau şanse infime, poate sub 1%, să întoarcă rezultatul. Cum poate fi remontată o echipă aflată pe marginea prăpastiei? Un răspuns ne-a oferit selecţionerul de atunci al naţionalei masculine, Vasile Stângă: „Am avut o şedinţă cu băieţii la pregătirea meciului, o discuţie ca între bărbaţi. I-am caracterizat pe fiecare în parte şi le-am arătat că nu sunt cu nimic mai prejos decât adversarii. Am avut o discuţie cu inima deschisă, am umblat la coarda sensibilă a jucătorilor. Este greu de descris în cuvinte ce le-am transmis băieţilor“.

Situaţia de la Rusia - România nu diferă mult, cel puţin din punct de vedere al psihologiei de pregătire, cu cea de la Györ - Oltchim. „Acest meci se joacă extraordinar de mult şi psihologic. Este viitorul echipei în joc, iar presiunea este fantastică. Acum intervine insipiraţia antrenorului, Jakob Vestergaard trebuie să declanşeze ceva în mintea fetelor. Intervine şi inspiraţia tactică, Györ trebuie surprinsă cu ceva“, a susţinut Stângă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.