A trântit Dunărea Călăraşi meciul cu CSM Satu Mare? Conducerea clubului recurge la orice soluţie pentru a scăpa de sârbul Cavlav Dincic

26 nov 2016 7846 afişări Handbal
A trântit Dunărea Călăraşi meciul cu CSM Satu Mare? Conducerea clubului recurge la orice soluţie pentru a scăpa de sârbul Cavlav Dincic

Pe bani publici, echipa de handbal masculin Dunărea Călăraşi continuă să producă lucruri absolut suprinzătoare, dar nu din punct de vedere al performanţelor sportive. De câteva săptămâni, conducerea face eforturi pentru a scăpa de sârbul Cavlav Dincic, antrenor ţinut în viaţă la echipă de contract.

În urmă cu ceva timp prezentam faptul că echipa a fost lăsată fără apă şi lumină la antrenamente, elemente care făceau parte dintr-un scenariu menit să-l determine pe Dincic să renunţe la funcţie. Varianta cea mai convenabilă, deloc costisitoare pentru Dunărea Călăraşi. Antrenorul nu a plecat, iar conducerea a venit cu inovaţii! I-a impus antrenorului să prezinte tactica de joc înaintea meciurilor pentru a-şi da ”girul”, mai pe înţelesul tuturor să ofere explicit cu cine joacă pentru a primi acceptul, dar mai ales a implicat jucătorii în toată această poveste. Astfel, handbaliştii au fost nevoiţi la un moment dat să scrie pe nişte hârtii faptul că nu-l mai doresc pe Dincic, bineînţeles sub ameninţarea că nu-şi vor mai primi salariile, povestesc surse ProSport. Hârtiile s-au strâns la dosar, dar conducerea tot nu a reuşit să dea afară antrenorul, iar plăţile nu s-au făcut.

În contradictoriu cu toate aceste ”eforturi”, rezultatele au fost de partea antrenorului. Dunărea Călăraşi a câştigat meciurile de acasă cu Vaslui şi Focşani, a pierdut decent cu Dinamo şi a obţinut un rezultat de egalitate în deplasare cu Steaua. Şi a venit meciul cu Satu Mare de pe teren prorpriu, din etapa a 12-a... La trei zile după ce a fost la un pas să bată Steaua, Dunărea a pierdut acasă, scor 24-27, în faţa unei echipe care câştigase un singur meci în Liga Zimbrilor, care a venit fără golgheterul Lazic, cu Dinescu plecat între timp în Italia şi fără muntenegreanul Trifunovic legitimat. Nu numai că a pierdut, dar Călăraşi nu a avut nicio reacţie, fiind condusă pe parcurs şi la 9 goluri diferenţă! Încă din momentul respectiv a fost evident că la partida respectivă s-a întâmplat ceva.

Reacţia conducerii? A doua zi le-a plătit salariile jucătorilor, dar în acelaşi timp nu a trimis filmarea jocului la Federaţia Română de Handbal, aşa cum ar fi trebuit. La partidele care nu sunt transmise la TV, cluburile gazdă au obligaţia să filmeze jocurile, iar apoi să le trimită la FRH. Indicii care ne întăresc suspiciunile asupra partidei Călăraşi – Satu Mare. ”Jucătorii au fost bulversaţi, echipa este ruptă în două”, povesteşte o sursă ProSport.

În ultimul an, Dunărea Călăraşi a încercat să scape de toţi oamenii cu personalitate, astfel că nume grele ale handbalului românesc care şi-au lăsat amprenta de-a lungul timpului, precum Aihan Omer, Alin Şania şi Florin Nicolae (ultimul a demisionat de câteva zile), au preferat mai degrabă să plece decât să se înjosească în faţa unor specialişti de ocazie, care au tranformat echipa într-o jucărie personală. Dar totul pe bani publici. Cavlav Dincic (fost selecţioner al Serbiei, chiar dacă pe plan local s-a inoculat ideea că este ”un antrenor adus de pe internet”) se ţine încă tare, încă nu a fost dat afară, încă nu a plecat. 

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.