A ieşit soarele şi la Braşov! Corona a urcat pe locul 3 în Liga Naţională şi are ambiţii mari. Antrenorul Ion Crăciun şi-a prelungit contractul pe 2 ani, iar clubul a perfectat deja patru transferuri

28 feb 2019 2986 afişări Handbal
A ieşit soarele şi la Braşov! Corona a urcat pe locul 3 în Liga Naţională şi are ambiţii mari. Antrenorul Ion Crăciun şi-a prelungit contractul pe 2 ani, iar clubul a perfectat deja patru transferuri PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO

Corona Braşov a învins Măgura Cisnădie cu 29-26 într-un meci restanţă din etapa a 12-a a Ligii Naţionale de handbal feminin şi a urcat pe locul 3. Formaţia de la poalele Tâmpei a revenit pe podium după o perioadă de aproape 3 ani, în care echipa s-a confruntat cu probleme şi s-a clasat sub pretenţiile avute.

După o primă repriză ceva mai dificilă cu Măgura Cisnădie, în care au alergat după egalare, fetele lui Ion Crăciun au preluat conducerea în partea secundă, iar apoi şi controlul definitiv. Linia de 9 metri, Sorina Tîrcă – Eliza Buceschi – Marina Dmitrovic, se leagă tot mai bine şi începe să producă rezultate. Cele trei jucătoare au marcat nu mai puţin de 22 de goluri, adică 75% din totalul reuşitelor.

„Totul vine după o muncă susţinută a echipei, a staff-ului tehnic. Ion Crăciun este un antrenor foarte bun, ştie handbal cât pentru mulţi alţii. A aşezat bine echipa în teren, ştie să schimbe apărarea, atacul când nu merg anumite lucruri. Şi nu în ultimul rând, a căpătat încrederea fetelor, ele îşi ascultă antrenorul, iar relaţiile se sudează de la un joc la altul. Suntem pe o linie bună”, ne-a declarat Liviu Dragomir, directorul general al clubului.

Ajunsă pe podium, Corona speră să reziste aici până la finalul sezonului şi să se califice, aşadar, în cupele europene. Programul o avantajează în perioada următoare, în sensul că va juca acasă cu Gloria Bistriţa, SCM Craiova, Minaur, HC Zalău, adversare care sunt în cărţi la rândul lor pentru locul 3. Doar cu Măgura Cisnădie va evolua în deplasare, dintre echipele care trag la podium.

„Mă bucur că fetele arată deja un spirit de echipă. Cu Măgura Cisnădie au fost extraordinar de luptătoare, toate care au intrat au jucat foarte bine. Mai sunt multe etape, dar ne dorim să terminăm cât mai sus, avem şi un program bun. Încercăm o calificare în cupele europene, este un obiectiv de suflet, ne dorim acest lucru şi pentru publicul nostru”, a mai spus conducătorul clubului.

Corona Braşov a revenit în topul handbaslului feminin şi în mare măsură şi-a conturat şi strategia pentru următorul sezon. Aceasta va fi pusă în aplicare tot cu antrenorul Ion Crăciun, care de curând şi-a prelungit contractul pe încă 2 ani. „La început a semnat pe un sezon, a vrut să vadă cum este, dacă se acomodează. Din păcate, noi am avut o moştenire neplăcută în ultimii 2 ani, în care nu am făcut nimic. Zvonurile au fost neplăcute în privinţa echipei, iar un om care vine de afară îşi pune întâi nişte semne de întrebare. La fel s-a întâmplat şi cu jucătoarele, dar apoi toată lumea a văzut că nu au avut de ce să se teamă”, a susţinut Liviu Dragomir.

În ceea ce priveşte lotul, este singur că echipa braşoveană se va despărţi de Laura Chiper, care a semnat cu CSM Bucureşti, şi de Bianca Tiron, care va reveni la Dunărea Brăila. În schimb, Liviu Dragomir a anunţat că echipa Corona a perfectat deja patru transferuri şi nu doar de pe plan intern. „Cred că vom avea un lot destul de frumos pentru sezonul următor. În maximum 10 zile vom anunţa echipa, cred că ar fi momentul”, a anunţat oficialul.

Singurul semn de întrebare rămâne Eliza Buceschi, aflată la final de contract. Corona Braşov o doreşte în continuare la echipă, mai ales relaţiile de joc au început să se lege. Deocamdată, jucătoarea nu a anunţat că pleacă, dar nici nu a dat un răspuns final ofertei pe care a primit-o din partea clubului.

 

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.