A fost panică în tabăra echipei SCM Rm. Vâlcea la startul cantonamentului. Florentin Pera: „Fetele din Spania au fost foarte afectate, a trebuit să purtăm discuții cu ele pentru a le liniști” | INTERVIU

Redactor:
Marius Hutu
A fost panică în tabăra echipei SCM Rm. Vâlcea la startul cantonamentului. Florentin Pera: „Fetele din Spania au fost foarte afectate, a trebuit să purtăm discuții cu ele pentru a le liniști” | INTERVIU
  • Publicat:
  • Actualizat:

SCM Rm. Vâlcea și-a încheiat cantonamentul de la Cheile Grădiștei, după două săptămâni intense de lucru. Activitatea a început cu multe emoții, după ce Elena Livrinikj, aflată cu Gloria Buzău tot în aceeași locație, a fost depistată pozitiv cu Covid-19. Jucătoarele din Spania, Mireya Gonzalez, Marta Lopez și Fraga Fernandez, au fost foarte afectate după această știre. Lucrurile au intrat însă într-un făgaș normal, iar reprezentanta României și-a dus la bun sfârșit stagiul de pregărire centralizat.

SCM Rm. Vâlcea a pus baza pentru noul sezon. Florentin Pera: „Cea mai mare problemă în momentul de față sunt antrenamentele tehnico-tactice și jocurile de pregătire”

Concluziile după cantonamentul montan, ce urmează pentru Vâlcea, dar și estimări în privința luptei la titlu, aflați din interviul pe care Florentin Pera l-a acordat pentru ProSport.

scm rm valcea
Florentin Pera s-a declarat mulțumit după stagiul de pregătire de la Cheile Grădiștei

Cum a decurs cantonamentul de la Cheile Grădiștei, unul desfășurat în condiții speciale, cu multe restricții în această perioadă?
Fetele au răspuns foarte bine la antrenamente, în ciuda faptului că am fost nevoiți să ne adaptăm situației actuale. S-a simțit faptul că au venit după o perioadă foarte lungă de inactivitate, dar le-a fost dor de antrenamentele comune, în echipă. Consider că a fost un cantonament util, am pus accent pe factorul fizic. Bineînțeles, că această perioadă este mai puțin plăcută pentru sportivi, fiind una de acumulări, dar fetele au dat dovadă de profesionalism și au răspuns foarte bine la cerințele de antrenament.

V-ați temut de coronavirus, când ați aflat că Elena Livrinikj, jucătoarea de la Gloria Buzău, a avut testul pozitiv pentru Covid-19 (n.r. Gloria Buzău a fost de asemenea în cantonament la Cheile Grădiștei)?
Reacția jucătoarelor de la noi a fost destul de temătoare, chiar înaintea primului antrenament din cantonament. Cel puțin fetele din Spania, le-am simțit mult mai afectate, după tot ce s-a întâmplat în țara. A trebuit să purtăm niște discuții cu ele pentru a le liniști și să luăm toate măsurile de siguranță pentru a ne pregăti în liniște. Treptat, lucrurile au revenit la normal, a venit și vestea că jucătoarea de la Buzău a avut al doilea rezultat negativ.

Ați clădit fundația pentru noul sezon din punct de vedere fizic, dar în față aveți o perioadă plină de incertitudini. Ce urmează?
Din punct de vedere fizic, fetele sunt acum în parametri buni. Cea mai mare problemă în momentul de față sunt antrenamentele tehnico-tactice și bineînțeles jocurile de pregătire. Am avut creionat un program de jocuri amicale, dar am renunțat la cele internaționale. Ne-am reorientat spre adversari din România, dar și în acest caz meciurile sunt sub semnul întrebării. Primele partide de pergătire ar fi trebuit să fie în 24-25 iulie, dar în momentul de față șansele sunt foarte mici ca noi să putem să le jucăm.

Cu cine ar trebui să jucați?
Cu Universitatea Cluj aveam planificate două partide la Vâlcea, dar ne-au anunțat că nu mai putem juca.

Cine v-a anunțat?
Cei de la Cluj ne-au comunicat că ei nici nu au reușit să intre în sală. Din păcate, în această perioadă nu se pot disputa nici meciuri de pregătire. Și noi așteptăm de la zi la zi mai multe informații, pentru a ști cum să ne facem pregătirea.

„La ce se întâmplă azi, sunt sceptic în privința începerii meciurilor oficiale în 20 august”

Crezi într-un start de sezon în 20 august, având în vedere că azi nu se pot disputa nici meciuri de pregătire?
La un calcul vizavi de ce se întâmplă azi, sunt sceptic în privința începerii meciurilor oficiale în 20 august. Dacă nu putem juca azi nici partide amicale, nu știu în ce condiții putem să începem competițiile oficiale. Însă timpul va demonstra dacă lucrurile se vor îmbunățăți și putem începe. Toată lumea își dorește și are foame de handbal, am văzut și fetele din echipa noastră, erau dornice de a face cât mai multe antrenamente cu mingea.

Aveți ceva bătăi de cap și cu definitivarea lotului, având în vedere că situația jucătoarelor de la Corona Brașov este incertă (n.r. Daciana Hosu și Daria Bucur ar urma să ajungă la Vâlcea după ce suspendarea lor va înceta). Cum gestionați situația?
Și aici este o problemă. Daria Bucur și Daciana Hosu nu și-au clarificat încă situația. Ar fi fost benefic pentru ele să facă parte din echipă încă de acum, practic ele au pierdut un stagiu de pregătire comun, care le-ar fi prins foarte bine din punct de vedere al integrării, cât și al antrenamentelor specifice. Vreau să cred că ele vor avea cât mai curând un răspuns afirmativ în ceea ce privește suspendarea pedepselor în cazul „Corona” și putem să face următorul pas.

Deci în momentul de față există riscul să începeți sezonul cu un portar doi în vârstă de 20 de ani și un singur inter dreapta. Cum priviți această situație?
Este puțin riscant, în primul rând prin prisma faptului că urmează un sezon foarte dificil pentru noi, fiind angrenați pe trei fronturi, Liga Națională, Cupa României și Liga Campionilor. Această din urmă competiție are un alt format și va fi mult mai solicitantă pentru jucătoare. Ar fi ideal să avem un lot mai numeros, însă sper ca fetele să fie sănătoase. Chiar am avut o problemă cu Liscevic în ultima zi de cantonament și a devenit indisponibilă pentru următoarele două săptămâni. Faptul că situația celor două jucătoare de la Brașov nu este clarificată și mai poate interveni și vreo accidentare, lucrurile se pot complica pentru noi.

Minaur Baia Mare, cel mai periculos adversar pentru SCM Rm. Vâlcea și CSM București

În general, se prefigurează o nouă bătălie la nivel înalt între SCM Rm. Vâlcea și CSM București, dar competiția va fi ceva mai dură, având în vedere că și alte echipe s-au întărit. Cum vezi lupta pentru supremație?
Faptul că venim după două sezoane în care ne-am calificat direct în Liga Campionilor, ne obligă să luptăm pentru titlu și în acest sezon. Consider în continuare că CSM București are un lot foarte valoros și cel mai bun buget din România. Cred însă că ne așteaptă un sezon mult mai echilibrat decât cel precedent. Pe lângă Vâlcea și SCM, consider că Baia Mare și Buzău sunt două echipe cu loturi puternice și pretenții mari, sunt două candidate serioase la primele două locuri. De asemenea, Bistrița, care s-a întărit și nu a pierdut nicio jucătoare din echipa de bază, Brăila, Craiova, Cisnădie, Craiova vor pune la rândul lor probleme. Să nu uităm Zalăul, cu jucătoare tinere, dar va încurca multe echipe. Va fi un campionat foarte disputat și asta nu face decât să ridice nivelul calitativ. Sper ca acest echilibru să ajute handbalul românesc atât la nivel de echipă națională, cât și al punctajului în Ranking-ul EHF. Toate acestea, bineînțeles, dacă putem să jucăm, pentru că în momentul de față totul este sub semnul întrebării.

Totuși, dacă ar fi să nominalizezi o echipă din grupul doi, care ți se pare cea mai periculoasă pentru Vâlcea și CSM București?
Baia Mare a făcut nu mai puțin de 10 transferuri, au adus jucătoare de top și cred că pare cea mai periculoasă. Dar noi ne vom respecta absolut toți adversarii și ținând cont de valoarea campionatului, vom trata cu maximă seriozitate și atenție fiecare echipă în parte.

Vâlcea cum o caracterizezi?
Avem o continuitate, din punct de vedere al omogenizării stăm destul de bine. Noile jucătoare, Minevskaja, Aardahl și Nikolic, au fost foarte bine primite de colectiv, s-au integrat repede. Este important să creștem de la zi la zi, eu voi pune în continuare accent pe unitatea grupului, pe forța grupului, să avem o disciplină tactică. Bineînțeles, apărarea să fie punctul forte. Am încredere în lot, în jucătoarele pe care le am la dispoziție. S-a creat o emulație la Vâlcea, suporterii ne-au făcut o vizită în cantonament, a fost o surpriză plăcută, jucătoarele noi au fost impresionate de cum au fost primite. A fost prima întâlnire cu suporterii după o puază atât de lungă și le mulțumesc că au făcut efortul să vină la Cheile Grădiștei, să ne arate susținerea lor necondiționată. Asta spune mult despre ce se întâmplă la Vâlcea după două sezoane foarte reușite.


Mai faceți vreun transfer sau ați închis lista?
În perioada următoare trebuie să ne gândim foarte serios la acest punct de vedere. Desigur, va conta foarte mult și răspunsul pe care îl vom primi cu privire la Bucur și Hosu. Eu mi-aș mai dori încă o jucătoare, având în vedere programul foarte încărcat. Trebuie să ne gândim și că majoritatea fetelor din lot sunt și componente ale echipelor naționale, vor avea un Campionat European, vor avea și calificări pentru Jocurile Olimpice, vor avea un an extrem de încărcat. Trebuie să ne facem foarte bine calculele în ceea ce privește componența lotului, pentru că pot să apară și accidentări. Eu sper să nu fie cazul de așa ceva, dar dacă totuși vor exista și accidentări, atunci ne va fi foarte greu să gestionăm programul atât de încărcat. Dar e foarte important în primul rând să vedem ce se întâmplă cu cele două jucătoare de la Corona Brașov. Dacă se va rezolva situația lor, nu știu dacă vom mai face vreun transfer.

Handbalistele au avut parte de o surpriză la revenirea din cantonament

scm rm valcea
Jucătoarele au încheiat cantonamentul cu zâmbetul pe buze

Jucătoarele de la SCM au revenit sâmbătă din cantonamentul la Cheile Grădiştei şi au mers la sediul Nurvil Râmnicu Vâlcea, pentru a intra în posesia autoturismelor de serviciu, Volkswagen modelul T-Cross.  Handbalistele pregătite de Florin Pera au primit cheile de la maşinile T-Cross inscripţionate cu sigla clubului, pe care le vor folosi în următorul an competiţional. Parteneriatul dintre clubul vâlcean şi sponsorul Nurvil continuă astfel pentru al doilea an consecutiv. „Mașini noi pentru campioane! Mult succes în continuare! Să conduceți cu plăcere spre victorie! Este o poveste frumoasă despre a-ți urma visul și pasiunile”, a anunţat Nurvil parteneriatul pe pagina sa de socializare.

Sursa foto: SCM Rm. Vâcea – Handbal Feminin / Facebook

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…