5 concluzii după etapa a 23-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Cum poate câștiga HCM Constanța sezonul regulat și toate calculele pentru evitarea retrogradării. Alin Șania: „Fiecare în viață își are nașul”

Redactor:
Marius Hutu
5 concluzii după etapa a 23-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Cum poate câștiga HCM Constanța sezonul regulat și toate calculele pentru evitarea retrogradării. Alin Șania:
  • Publicat:
  • Actualizat:

HC Odorhei a mai făcut un pas către câștigarea sezonului regulat în Liga Națională de handbal masculin, chiar dacă nu a jucat încă meciul din etapa a 23-a cu Dinamo București. Principala adversară, Minaur Baia Mare, a terminat la egalitate partida de la Turda, scor 29-29, astfel că a rămas la 3 puncte distanță de lider, având și un meci în plus disputat. Minaur a pierdut și locul secund, în dauna echipei HCM Constanța.

Cu 3 etape înaintea sfârșitului sezonului regulat, lucrurile nu sunt clarificate nici la vârf, nici în zona locului 8, ultimul care asigură accederea în play-off, dar ultima rundă, care a debutat joi cu partida HCM Constanța – Știința Bacău (scor 25-23) a adus noi clarificări.

ProSport vă prezintă concluziile după etapa a 23-a, din care a mai rămas de desfășurat partida HC Odorhei – Dinamo (miercuri 25 martie, ora 18:00)

Un nou meci tensionat între Turda și Minaur. Peter Tatai a fost descalificat

HC Odorhei are tot mai mari șanse să câștige sezonul regulat, având în vedere că Minaur Baia Mare, principala adversară înaintea acestei runde, a pierdut două puncte importante. Echipa danezului Lars Walther a terminat la egalitate, scor 29-29, partida din deplasare cu Potaissa Turda. Jocul de la Turda a fost extrem de tensionat, așa cum, de altfel, au fost mai toate disputele dintre cele două formații în ultimele două sezoane. Portarul maghiar Peter Tatai a fost eliminat pentru atitudine nesportivă. Potaissa a fost la o fracțiune de secundă pentru a obține toate cele trei puncte, dar Adomnicăi a introdus mingea în poartă după auzul sirenei. Astfel, diferența la vârf dintre HC Odorhei și Minaur este de 3 puncte, formația harghiteană având și un meci mai puțin disputat. În cazul în care trupa lui Vlad Caba va învinge Dinamo, în întâlnirea de miercuri, atunci lucrurile devin clare în privința campioanei la sfârșitul celor 26 de etape. Cu șase puncte avans, HC Odorhei ar mai avea nevoie de 4 puncte în ultimele trei etape, cu Dunărea Călărași (deplasare), Minaur (acasă), Potaissa Turda (deplasare).

Cum poate ajunge HCM Constanța pe primul loc

Minaur nu a pierdut numai trena echipei HC Odorhei, dar și locul 2 în Liga Națională, în dauna formației HCM Constanța. „Absentă” multă vreme din lupta pentru supremație, campioana României a revenit puternic în acest retur, iar acum poate spera chiar și la locul 1, dacă Dinamo învinge la HC Odorhei. În cazul unei egalități de puncte cu HC Odorhei sau Minaur, HCM Constanța este avantajată de rezulattele directe în ambele cazuri. Astfel, echipa lui Zvonko Sundovski i-a rămas să aștepte doi pași greșiți ai echipei HC Odorhei, dar în același timp are nevoie și de trei victorii în ultimele trei runde, cu CSM București (deplasare), CSU Suceava (acasă), Dinamo (deplasare).

CSM București, obiectiv 5 victorii pe final de sezon

Cu siguranță, HCM Constanța nu va avea o misiune ușoară să obțină 9 puncte în finalul acestui campionat, având în vedere că va juca de două ori în București cu două formații care au ca obiectiv, la rândul lor, o clasare cât mai bună în clasament, pentru un play-off cât mai accesibil. Atât CSM București, cât și Dinamo, încă mai pot visa și la locul 2.

CSM București, de altfel, și-a propus 5 victorii pe finalul sezonului, iar două le-a obținut deja, cu Energia Tg. Jiu și Steaua. În ultima etapă, echipa Primăriei a învins gruparea din Ghencea cu 33-19, în deplasare, egalând practic scorul campionatului înregistrat în tur la partida HC Odorhei – Energia 32-18. În această săptămână, la prezentarea lui Isabelle Gullden și a portarul suedez Linus Persson, Constantin Căliman, directorul general al CSM București, a vorbit chiar de posibilitatea de a obține două titluri în luna mai, atât cu fetele, cât și cu băieții. Adică, rivalitatea de la feminin s-ar putea extinde și către masculin. Un prim examen major pentru CSM este etapa viitoare, chiar cu HCM Constanța, cele două formații fiind despărțite de 2 puncte în Liga Națională. Echipa bucureșteană mai are de jucat cu Poli (deplasare) și Știința Bacău (acasă).

HC Vaslui a mai bătut o dată Dunărea Călărași și este la un meci de o calificare în play-off

Potaissa Turda a obținut un punct din partida cu Minaur Baia Mare, dar a pierdut locul 8 în Liga Națională, în dauna echipei HC Vaslui, care a învins clar cu 36-28 Dunărea Călărași. Băieții lui Leonard Bibirig s-au dovedit a fi cu adevărat „nașii” celor din Călărași, pe care i-au „fript” atât în bătălia pentru promovare, în sezonul trecut, cât și în ambele meciuri din acest sezon. După cum remarca și liderul echipei, Alin Șania, pe pagina personală de Facebook, „fiecare în viață își are nașul”!

Dincolo de rivalitate cu Dunărea Călărași, HC Vaslui a obținut 3 puncte de aur și a depășit cu un punct Potaissa Turda. Acum, Bibirig & Co au prima șansă la accederea în play-off, având în vedere că vor juca cu Potaissa Turda pe teren propriu, în etapa a 25-a. În afara meciului direct, HC Vaslui mai are un joc în deplasare cu Minaur, iar Potaissa o partidă acasă cu HC Odorhei.

CSU Suceava, prima candidată la retrogradare

Etapa a 23-a a LN de handbal masculin a programat un meci crucial și pentru pasrtea inferioară a clasamentului, Energia Tg. Jiu – CSU Suceava. Punctele nu contau în mod deosebit pentru ierarhia actuală, cât pentru viitorul clasament din play-out. Rezultatele directe din sezonul regulat al echipelor care nu prind play-off-ul se vor contabiliza în bătălia pentru evitaraea retrogradării. Tg. Jiu a învins într-un alt meci tensionat, cu 29-26, în timpul căruia Petru Ghervan, directorul tehnic, a fost trimis în tribună.

În eventualitatea că play-out-ul se va desfășura cu Potaissa Turda, Poli Timișoara, Steaua, Energia Tg. Jiu și CSU Suceava la start, clasamentul în acest moment se prezintă astfel: 1. Poli – 15 p, 2. Potaissa Turda – 15 p, 3. Energia Tg. Jiu – 12 p, 4. Steaua – 9 p, 5. Suceava – 3 .

Cu HC Vaslui, Poli Timișoara, Steaua, Energia Tg. Jiu și CSU Suceava la start, ierarhia ar fi: 1. HC Vaslui – 19 p, 2. Poli Timișoara – 12 p, 3. Energia Tg. Jiu – 9 p, 4. Steaua – 7 p, 5. CSU Suceava – 6 p. De menționat că, pentru zona retrogradării, în acest final de sezon mai contează partidele CSU Suceava – Steaua (etapa a 24-a) și CSU Suceava – Poli Timișoara (etapa a 26-a). La sfârșitul sezonului play-out, retrogradează locul 5, iar locurile 3-4 vor merge la un turneu de baraj cu locurile 2-3 din seriile Diviziei A. 

1. HC Odorhei 20 14 3 3 547-512 45
2. HCM Constanța 21 13 3 5 605-557 42
3. Minaur Baia Mare 21 13 3 5 562-522 42
4. CSM București 21 12 4 5 592-556 40
5. Dinamo 20 11 3 6 536-509 36
6. Dunărea Călărași 21 12 0 9 556-545 36
7. Știința Bacău 22 10 4 8 560-550 34
8. HC Vaslui 22 8 4 10 591-606 28
9. Potaissa Turda 22 8 3 11 596-615 27
10. Poli Timișoara 21 7 1 13 583-576 22
11. Steaua  21 6 1 14 539-594 18
12. Energia Tg. Jiu 21 5 0 16 512-561 15
13. CSU Suceava 21 2 3 16 491-567 9

Steaua a fost penalizată cu un punct

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani