24 de ore de aşteptare până la calificarea la Campionatul European de handbal feminin. Lotul cu care s-au deplasat Ryde şi Buceschi la Kaunas. Surpriză pentru fanii echipelor naţionale

31 mai 2016 8564 afişări Handbal
24 de ore de aşteptare până la calificarea la Campionatul European de handbal feminin. Lotul cu care s-au deplasat Ryde şi Buceschi la Kaunas. Surpriză pentru fanii echipelor naţionale 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/15401413/1/shop.jpg

Naţionala feminină de handbal susţine în această săptămână ultimele două teste oficiale înaintea participării la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august). România va înfrunta Lituania (miercuri, ora 19:00, Kaunas) şi Belarus (sâmbătă, P. Neamţ) în grupa preliminară 1 a Campionatului European din Suedia (decembrie 2016). Cu un succes al tricolorelor în partida de la Kaunas, coroborat cu cel puţin un rezultat de egalitate al Norvegiei în Belarus, echipa pregătită de Tomas Ryde şi Costică Buceschi se califică matematic la turneul final.

România a plecat în Lituania cu 17 handbaliste, lotul fiind următorul:

  • portari: Ungureanu, Munteanu, Dedu
  • extreme: Ardean, Chiper, Tănăsie, Udriştoiu
  • Linia de 9 metri: Buceschi, Brădeanu, Cartaş, Geiger, Perianu, Szucs, Tiron, Zamfirescu, Vizitiu
  • pivot: Chintoan

După cum se observă, din lot nu fac parte două din cele mai importante jucătoare, Cristina Neagu şi Oana Manea. Cele două jucătoare au acuzat mici probleme medicale, iar selecţionerii au decis să le ofere vacanţă mai devreme, după un sezon solicitant. În plus, Lituania este un adversar care poate fi învins şi fără cele două tricolore.

Din delegaţia care s-a deplasat la Kaunas se află, în schimb, noul antrenor cu portarii, Jaume Fort Mauri, spaniolul care s-a înţeles pe moment cu FRH până la sfârşitul Jocurilor Olimpice. În funcţie şi de cum va decurge colaborarea, parteneriatul ar putea fi prelungit.

Înaintea meciurilor din această săptămână, FRH a venit şi cu o surpriză pentru fanii echipei naţionale. Suporterii au acum ocazia de a achiziţiona tricouri replică ale echipelor naţionale de handbal ale României.

Inspirate de simbolul naţionalelor de handbal, stindardul dacic – jumătate lup, jumătate şarpe -, tricourile au un design contruit în jurul unor solzi care formează o armură aparentă menită să insufle forţă, curaj şi încredere celor care le poartă. Cele 7 stele de pe piept le reamintesc celor care le poartă că de nu mai puţin de şapte ori România a fost în fruntea handbalului mondial (în "11" şi în "7"): de trei ori la feminin şi de patru ori la masculin.

"Cu mare bucurie anunţăm că tricourile replică ale Naţionalelor de Handbal ale României se pot achiziţiona on-line (http://www.frh.ro/shop) sau fizic la toate acţiunile organizate de FRH. Este încă un pas în procesul prin care dorim ca Suporterii să interacţioneze cu Echipele Naţionale şi cu Handbalul, Sport Naţional! Hai România!", a fost declaraţia preşedintelui FRH, Alexandru Dedu.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.