10 ANI FĂRĂ MARIAN COZMA | EXCLUSIV "Nemernicii i-au curmat viaţa şi i-au întrerupt visele frumoase pe care le avea". Ce plănuia "Păsărilă" înaintea tragediei

8 feb 2019 873 afişări Handbal
10 ANI FĂRĂ MARIAN COZMA | EXCLUSIV "Nemernicii i-au curmat viaţa şi i-au întrerupt visele frumoase pe care le avea". Ce plănuia "Păsărilă" înaintea tragediei

Ovidiu Semen, team managerul lui Dinamo şi totodată omul care de trei decenii se ocupă de destinele secţiei de handbal a clubului din "Ştefan cel Mare", a vorbit la ProSport LIVE despre Marian Cozma, care în urmă cu zece ani a murit înjunghiat în inimă într-un club din Vezprem. Numele său merge mai departe, nepotul Andrei fiind printre cei mai buni juniori ai lui Dinamo AMC (Asociaţia Marian Cozma), grupă pregătită chiar de Petre Cozma, tatăl fostului pivot.

"Ori de câte ori venea în ţară, trecea pe la Dinamo ca să-şi vadă foştii colegi. Era un bun prieten, ajuta pe toată lumea...se ducea la stadion, alerga şi după aceea cumpăra bere şi îşi cinstea toţi prietenii. Îmi aduc aminte meciul din grupele Ligii Campionilor cu Vezprem, am mâncat bătaie la nouă goluri, dar el a înscris vreo zece pentru noi şi a făcut un meci fantastic. La maghiari era unul dintre cei mai buni portari din lume, dar după un gol primit de la Marian, el s-a pus în genunchi şi a început să-l aplaude", a spus Semen la ProSport LIVE.

Apoi, oficialul roş-albilor a continuat: "Şi-a dorit să fie printre cei mai buni din Europa. A făcut repede pasul de la Dinamo la un club cum e şi acum Vezprem. Ne-a bucurat pelcarea lui fiindcă făcea un pas uriaş în carieră, a şi câştigat o Cupă cu ei. Era unul dintre cei mai buni pivoţi la ora accea, iar acum nepotul său Andrei îi calcă pe urme. E înalt, are 46 mărimea la picior...este sportivul nostru, are contract cu Dinamo".

Străinii de la Dinamo ştiu cine a fost Marian Cozma: "Am fost surprins de multe ori...toţi străinii care au venit la noi şi au văzut tabloul ştiau de Marian. Vorbesc la superlativ despre el, inclusiv cei doi tunisieni sosiţi acum vorbesc admirativ. Spun că a fost un mare handbalist".

"Marian era fericit. Aproape realizat, avea oferte de la Barcelona, Vezprem i-a mărit contractul ca să nu plece şi el nici nu voia asta. Iubea echipa, eraq un colectiv minunat. Avea o prietenă, voia să se căsătorească şi vorbise cu Eliodor Voica, îl voia ca naş. Se bucura de viaţă...Îmi pare rău că nemernicii i-au curmat viaţa şi i-au întrerupt visele frumoase pe care le avea", a încheiat Semen.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.