Zbor întins spre Londra 2012

19 oct 2009 24 afişări Gimnastica
Zbor întins spre Londra 2012 Zbor întins spre Londra 2012

"Va cuceri lumea", spune Nadia Comăneci despre noua stea agimnasticii româneşti. La 16 neîmpliniţi, Ana Porgras şi-a arătatclasa la Mondialele de la Londra, prima ei competiţie lasenioare.

Gălăţeanca a urcat în patru finale, a câştigat o medalie de bronzla paralele şi dacă emoţiile nu o copleşeau, la bârnă, medaliileerau mai multe. Londra 2009 este însă primul reper, estecontinuarea unui vis, început anul trecut, când cucerea titluleuropean la bârnă, la junioare. Este certitudinea de care aveanevoie pentru a se convinge că locul ei e în sala unde se ţesatâtea gândurile de campioană.

A vrut sărenunţe

Viaţa i-a scos permanent în faţă noi încercări, micuţa de doar 1,45m înălţime găsind puterea, de fiecare dată, să le depăşească.Accidentarea de la genunchiul stâng, unde dezinserţia ligamentuluia ţinut-o un an departe de concursuri, a fost cea mai grea: "Ecumplit să vrei să te pregăteşti şi să nu poţi face nimic". Maimult, trecerea de la junioare la lotul mare, la Deva, a fost la unpas de a-i marca sfârşitul carierei. "Am vrut să mă las. Îmiamintesc că stăteam pe banca din faţa sălii, cu bagajele făcute sămă întorc acasă. Stela Nistor mi-a zis să nu renunţ, să lupt. Măbucur că am ascultat-o", zâmbesc luminoşi doi ochiverzi-albaştri.


"Dedic această medalie tuturor antrenorilor care m-au pregătit şifamiliei mele", Ana Porgras, gimnastă

7 ani a trecut de la ultima medalie mondială la paralele, argintOana Petrovschi, la Debrecen

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.