Visul ROMÂNESC! Vezi cum s-a apucat de gimnastică Amelia, campioana europeană

3 mai 2010 47 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Visul ROMÂNESC! Vezi cum s-a apucat de gimnastică Amelia, campioana europeană Visul ROMÂNESC! Vezi cum s-a apucat de gimnastică campioana europeană Amelia Racea!

Marius Racea, tatăl Ameliei Racea(foto centru), câştigătoareamedaliei de aur în proba de bârnă la Campionatele Europene de laBirmingham, a declarat, luni, că fiica sa a hotărât singură, pânăsă împlinească şase ani, să înceapă o carieră în gimnastică,informează MEDIAFAX.

"Amelia a hotărât singură, acum zece ani, că vrea să facă ocarieră în gimnastică. Nu avea nici şase anişori şi urmărea latelevizor Jocurile Olimpice de la Sidney. A spus atunci: «Vreau sămerg şi eu la gimnastică». Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubuldin Deva, iar de atunci, de zece ani, munceşte pentru visulei", a declarat tatăl campioanei, Marius Racea, care aurmărit duminică la televizor evoluţia fiicei sale la CampionateleEuropene.

Amelia a început gimnastica la CS Cetate Deva pentru că era cel maiapropiat club de comuna Plopşoru, judeţul Gorj, acolo undelocuieşte familia Racea. "Era cel mai apropiat de judeţulGorj şi ştiam că acolo se va putea pregăti în condiţii deperformanţă având aproape şi lotul naţional", a adăugattatăl gimnastei.

Şef de post la Poliţia din comuna Plopşoru, tatăl sportivei afirmăcă nu a fost surprins de medalia de aur obţinută de Amelia:"Noi ne aşteptam să ajungă aici, a luat peste 40 de medaliipână acum, a fost vicecampioană europeană şi la juniori. Ne bucurămfoarte mult pentru toate performanţele ei".

Chiar dacă şi-a ales singură drumul spre gimnastică, Amelia a avutun exemplu şi în familie, mama sa, Carmen Racea, care a practicatşi ea acest sport, însă nu la un nivel de mare performanţă. Aceastaa menţionat că a avut întotdeauna mare încredere în Amelia."De mică a decis ce va face în viaţă, munceşte foarte multşi antrenorii au crezut mereu că va ajunge departe. Mă bucur că areuşit pentru că a plecat de acasă de la şase ani şi a muncit multsă ajungă aici", a menţionat Carmen Racea.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.