Vin banii!

21 oct 2009 19 afişări Gimnastica
Vin banii! Vin banii!

După Olimpiada de la Beijing, COSR a stopat primele olimpice, înideea de a evalua mai întâi potenţialul pentru Londra 2012.

Medaliile aduse pe final de an la scrimă şi gimnastică l-auconvins pe Octavian Morariu că "avem cu ce", astfel că, de lafinele acestui an, se va relua programul intitulat "Pol România".Pe scurt: vin banii pentru cei mai buni sportivi şi tehnicieniromâni.

"Este absolut firesc să reluăm finanțarea, gândindu-mă laCovaliu şi echipa lui de la scrimă, la gimnastică, la canotaj şihandbal fete. Nu vom deschide programul pentru toţi, ci doar acolounde există seriozitate şi un plan concret pentru Londra", adeclarat Morariu.

Fonduriexistă, dar sunt condiţionate

COSR şi-a evaluat finanţele şi a făcut calculul că poate includeîn "Pol România" 150 de sportivi şi antrenori. Cu o singurăcondiţie: Ministerul Finanţelor să nu mai restricţioneze utilizareabanilor rezultaţi din taxa pe viciu (accize de la alcool şi tutun)."Fiind socotiţi bani publici, suntem blocaţi de legea achiziţiilorpublice. Avem nevoie de aceşti bani în «Pol România», dar nu-iputem folosi. Vorbim de 1-2 milioane de euro pe an, bani care potajunge la sportivi şi antrenori. Totul depinde de o singurăsemnătură de la Ministerul Finanţelor", a mai spus Morariu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.