Urzică: "Este o provocare să fiu antrenor la lotul olimpic"

14 dec 2009 39 afişări Gimnastica
Urzică: "Este o provocare să fiu antrenor la lotul olimpic" Urzică: "Este o provocare să fiu antrenor la lotul olimpic"
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Singurul campion olimpic din gimnastica masculină românească,Marius Urzică (34 de ani) va face parte de la 1 ianuarie 2010 dincolectivul tehnic al lotului olimpic al României. Acesta a acceptatpropunerea făcută în urmă cu câteva zile de preşedintele FRG,Adrian Stoica, urmând să se ocupe de pregătirea la două aparate,cal cu mânere şi paralele. Astfel, el se va alătura celor treiantrenori prezenţi acum la lot, Ioan Suciu, Vasile Vug şi Csaba Gal.


Marius, cum ai primit această propunere?
Este o provocare pentru mine, este un alt nivel ce atrage după sineun alt mod de a lucra cu sportivii. Până acum m-am ocupat de copii,însă de la 1 ianuarie voi avea în faţă sportivi care ştiu ce vor şicare îşi doresc să facă performanţă.

Ai obţinut rezultate bune cu grupa de copii pe care aipregătit-o la Dinamo. Vei lucra în continuare cu ei?
Îmi va fi greu să fac asta, pentru că prioritatea o va reprezentalotul olimpic. Voi mai trece din când în când şi pe la copii, dardoar să văd ce mai fac, să îi mai ajut un pic.

Simţi că există vreo presiune?

Oricum când e vorba de gimnastică, întotdeauna este vorba şi depresiune. Există şi riscuri, sper să mă descurc, însă aştept să vădcum mă voi adapta.

Care sunt aparatele de care te vei ocupa?

Deocamdată nu ne-am strâns tot staff-ul pentru a sta de vorbă, dardin câte am înteles, este vorba de cal cu mânere şi paralele, carede altfel sunt şi aparatele unde am obţinut cele mai bune rezultatedin carieră.

Ţi-ai stabilit câteva priorităţi?

Este foarte important să facem o echipă bună. Trebuie să ne gândimde acum la Jocurile Olimpice de la Londra şi să începem săconstruim o echipă competitivă. Cred că ne va ajuta mult faptul căla anul marile competiţii sunt programate pe echipe.

Eşti apropiat ca vârstă de componenţii lotului. Crezi că vafi asta un impediment?
Nu, mă gândesc că va constitui un avantaj. Ştiu ce înseamnă să fiisportiv, să vrei să faci performanţă şi cred că fiind de vârste câtde cât apropiate îi pot înţelege mai uşor în afara sălii depregătire. Nu cred că vor fi probleme, pentru că toţi ne dorim săfacem o treabă cât mai bună şi să continue rezultatelebune.

"Pe moment am renunţat la funcţia de antrenorcoordonator şi am optat pentru acest colectiv tehnic, Ioan Suciufiind cel care va ţine legătura cu federaţia. Ne vom orienta peparcurs, în funcţie de cum vor evolua lucrurile", AdrianStoica, preşedintele FRG.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.