Ungureanu, ca un model

10 iun 2010 184 afişări Gimnastica
Ungureanu, ca un model Ungureanu, ca un model

Fosta campioană mondială şi europeană Corina Ungureanu a revenitîn gimnastică visând să reprezinte încă o dată România în marilecompetiţii.
Aflată de patru luni în pregătire cu lotul olimpic feminin, Corinaa reluat de ieri antrenamentele cu antrenorii care i-au purtatpaşii spre vârful podiumului, Bellu şi Bitang. Sportiva care vaîmplini anul acesta 30 de ani se pregăteşte la trei aparate: sol,paralele şi sărituri.

Separat, la şpalier, Mariana Bitang lucrează cu Porgras şiHaidu, cele două folosindu-se de cârje pentru a se deplasa. Learată cum trebuie executată mişcarea, gesturile naturale cu careexemplifică purtându-te parcă în perioada de dinainte de 2005. Lepriveşte atent şi face câteva repetiţii alături de ele, după caremai corectează amplitudinea mişcării.

De la sol, Corina Ungureanu (29 de ani) le priveşte surâzând.Este singura gimnastă care s-a pregătit cu cei doi şi care acum arevenit în sală, cu gândul la marile concursuri. "E tonic să vezi ogimnastă de vârsta ei că vrea să facă performanţă. Fără muncă nu sepoate nimic, iar Corina poate fi un exemplu pentru ele", explicăBellu. Munca în sală continuă timp de trei ore, fiecare aparatfiind inclus în circuitul de pregătire. Greul abia a început, iarvorbele sunt deocamdată rezervate. "Eu nu pot încă să fac oapreciere, trebuie să ne cunoaştem mai bine, să vedem fiecare de cese află aici, ce vrea să facă şi dacă dorinţa lor corespunde cudorinţa noastră de a ne face treaba cât mai bine", spune Bellu. Odorinţă care vine parcă să continue un vis destrămat cu mulţi aniîn urmă.


"Sunt aici pentru că îmi place să fac mişcare, amîncercat să merg la sală la aerobic, dar nu a fost pe gustul meu.Gimnastica e viaţa mea şi prin asta trăiesc", CorinaUngureanu, gimnastă


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.