Ultimul Împărat

19 oct 2009 21 afişări Gimnastica
Ultimul Împărat Ultimul Împărat

"Marocanul" (29 de ani) nu are rival nici pentru titlul desportivul deceniului în România

Mai nou, alfabetul începe cu litera M de la minune, continuă cu Ade la ambiţie, R vine de la rarisim, Impresionantă e toată carieralui, Antologic e momentul în care gimnastul a salvat onoareasportui intern - finalul de an - când Nimeni nu mai spera... "Amreuşit să-mi stăpânesc toate emoţiile", e simpla explicaţie avedetei din...
... despre Londra se spune că centrează în jurul său întreaga lume,chiar şi pe cea sportivă pentru că Mondialul de gimnastică din"Miezul Pământului" a reprezentat un soi de preambul pentruOlimpiada de peste 1012 zile. Pentru români, numărătoarea inversăpare că a fost declanşată chiar în arena a cărei acustică eîntreţinută de obicei de Mick Jagger & Co, spaţiul ce ar fitrebuit să susţină chiar şi ultimele reprezentaţii de Moonwalk alelui Michael Jackson. De cine? De personajul care în debutul anuluiera protagonistul unui scandal conjugal fără precedent, degimnastul care dăduse mirajul marilor competiţii pe antrenoratul dela Dinamo.

SUB OCHII LUI ABRAMOVICI ŞI AI IUBITEI


Marian Drăgulescu a stârnit, în sala cu nume sugestiv 02 dincosmopolita capitală, aplauze din partea miliardarului rus RomanAbramovici şi i-a pus în încurcătura pe cameramanii care încercausă-i depisteze noua iubită (şi chiar au reperat-o prezentând-osistematic în prim planuri). Dar mai presus de toate, prin celedouă medalii, "Marocanul" poate intra, cu bărbia ridicată, îngaleria celor mai importanţi reprezentanţi ai sportului masculin dela noi, alături de Patzaichin, Năstase, Nicu Vlad sau Hagi.

SPORTIVUL DECENIULUI, OMULANULUI

Totodată, gimnastul cu bicepşi ce i-ar stârni invidia şi lui RafaNadal, n-ar avea rival la un titlu onorific de sportivuldeceniului. Pentru că a asigurat mereu continuitatea în sportulmasculin intern (8 medalii de aur în total la CM - de trei oridubla - din 2001 până-n prezent), întrucât e ultimul reprezentantde seamă după retragerea sabrerului Mihai Covaliu sau a"permanentei accidentări" a atletului Marian Oprea. Iar printr-unexerciţiu de imaginaţie, Marian a luat şi faţa celui maiexponenţial fotbalist român al ultimului deceniu Adrian Mutu, cu alcărui destin se aseamănă doar până într-un anumit punct. Iarprivirea şi zâmbetul aparent şmecheresc în stil de "Briliant" acontrastat mai mereu cu modestia decupată parcă din ţinuta degentleman a lui Cristi Chivu, colegul său de bancă de la Reşiţa.Zona în care talentul bucureşteanului a fost şlefuit pentru ca la29 de ani să devină şi omul anului în sportului românesc,titulatură ce i se poate alipi fără niciun dubiu în condiţiile încare în sportul individual nimeni nu mai izbutise până în acestweek end să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

NĂSCUTÎNVINGĂTOR

În spatele sportivului Drăgulescu stă un tip cu un caracter , cuuşoară nebunie caracteristică doar marilor campioni. Încovoiat maimereu de greutăţi - accidentări grave sau probleme în familie -dublul campion mondial s-a strecurat mereu printre vicisitudinilevieţii. A fentat o potenţială paralizie după ce a aterizat în capla CM de la Stuttgart, a acceptat 5.000 de euro de la Gigi Becalipentru a se trata în Statele Unite, şi-a dus fetiţa în Beijingpentru a suferi o intervenţie chirurgicală de hipoacuziebilaterală...Uneori nu a reuşit să-şi camufleze zbuciumul interior,clacând ca la JO 2008, alteori concentrarea a atins cote maxime. Şiaţi văzut ce a ieşit în week-end...

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.