Trofeul Irina Deleanu a ajuns la a VIII-a ediţie

22 apr 2009 94 afişări Gimnastica
Trofeul Irina Deleanu a ajuns la a VIII-a ediţie Trofeul Irina Deleanu a ajuns la a VIII-a ediţie

Sâmbătă şi duminică, la sala Polivalentă din Bucureşti, se va desfăşura Trofeul Irina Deleanu, competiţie deja tradiţională a gimnasticii ritmice româneşti, rezervată atât juniorelor, cât şi senioarelor. La concursul internaţional organizat de preşedintele federaţiei de specialitate, al cărui nume îl poartă, ajuns la ediţia a VIII-a, vor participa sportive din 12 ţări. Intrarea este liberă.

 

Programul celor două ziele de concurs:

 

Sâmbătă, 25 aprilie

 

10.15 Ceremonia de deschidere

10.30 Competiţie junioare - coardă, cerc

13.10 Competiţie senioare - coardă, cerc


Duminică, 26 aprilie

 

14.00 Competiţie junioare - minge, măciuci

17.00 Competiţie junioare - minge, panglică

18.30 Festivitatea de premiere

 

Încă de la reînfiinţare, obiectivul Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică a fost formarea unei generaţii de gimnaste care să concureze cu succes la Olimpiada de la Londra din 2012. În trecut, România a obţinut rezultate notabile în acestă disciplină, dar acestea sunt excepţii. În palmares avem o singură medalie olimpică,  argintul cucerit de Doina Stoiculescu la Los Angeles în 1984. După 1990, Irina Deleanu a ocupat locul 6 la Barcelona în 1992, iar Alina Stoica s-a clasat a 15-a la Atlanta în 1996.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.