SUPER ANA

3 apr 2009 19 afişări Gimnastica
SUPER ANA SUPER ANA

Bârnă, sol şi individual compus, acestea vor fi finalele în care România va avea câte două reprezentante la CE de la Milano. Încă o dată, aparatele forte ale gimnastelor pregătite de Nicolae Forminte le-au propulsat pe fete în lupta pentru medalii.

Performera delegaţiei a fost Ana Maria Tămîrjan (foto), care a trecut peste durerile de la şoldul drept şi  s-a calificat în toate cele trei finale, la bârnă şi la individual compus chiar de pe locul secund al ierarhiei. Medaliată cu bronz  continental la sol, micuţa ploieşteancă a făcut un concurs curat, fără ratări, fiind şansa României de a obţine o medalie la individual compus. Alături de ea, va concura la patru aparate şi Diana Chelaru, aflată la prima ei competiţie de senioare. „Diana a făcut un concurs bun. Este prima ei competiţie fără ratare. A stat pe toate aparatele. Îmi pare rău că nu a făcut o legare la sol, pentru că ar fi primit mai mult, dar e un pas mare pentru ea”, a declarat antrenorul Nicolae Forminte. Finalistă la bârnă la JO din China, Gabriela Drăgoi va lupta la acest aparat pentru a fi pe podiumul european.

Izbaşa a ratat bârna, dar e OK la sol


Campioană europeană en-titre la sol, Sandra Izbaşa a surprins neplăcut asistenţa după ce a căzut la bârnă, ea calificându-se, de pe locul doi, doar la aparatul care i-a adus laurii olimpici. Ratarea de pe „puntea suspinelor” este cu atât mai surprinzătoare cu cât este prima în ultimii patru ani. În plus, ea este şi triplu medaliată continentală la acest aparat (2006 - bronz, 2007 şi 2008 - argint).

Băieţii vor în şapte finale


Azi, la CE, are loc concursul de calificări masculin. Băieții au ca obiectiv calificarea în cât mai multe finale din cele şapte. Tricolori în concurs: M. Berbecar - individual compus, F. Koczi - individual compus, D. Popescu - sărituri şi cal, R. Stănescu - paralele şi inele, C. Popescu - paralele şi cal, A. Jivan - sol şi sărituri.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.