Strategia de dezvoltare a Federației Române de Gimnastică Ritmică 2020 – 2025! Sportive de talie mondială vin, în acest weekend, la București, la Irina Deleanu Cup

Strategia de dezvoltare a Federației Române de Gimnastică Ritmică 2020 - 2025! Sportive de talie mondială vin, în acest weekend, la București, la Irina Deleanu Cup
  • Publicat:
  • Actualizat:

România găzduiește, în 2020, două dintre cele mai importante competiții internaționale de gimnastică ritmică din lume!

Federația Română de Gimnastică Ritmică (FRGR), condusă de fosta campioană Irina Deleanu, și-a propus ca în următorii cinci ani să transforme gimnastica ritmică în sportul național numărul 1 pentru femei, în România. Strategia FRGR implică o serie de măsuri care presupun atât calificări la cele mai prestigioase evenimente sportive la nivel mondial, cât și dublarea bugetului Federației, începând cu 2021. În acest sens, în 2020, gimnastele Denisa Mailat și Annaliese Drăgan, pregătite de antrenoarea- legendă Maria Gîrbă, (cea care le-a antrenat și pe cele mai de succes sportive de gimnastică ritmică ale României- Doina Stăiculescu, Irina Deleanu, Alexandra Piscupescu, Ana L. Florianu) – se antrenează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokio (Denisa Mailat) din luna august (ediția cu numărul treizeci și doi) și pentru Campionatul European de la Kiev (Denisa Mailat, Annaliese Drăgan), care va avea loc în luna mai 2020.

„Obiectivele nu se pot realiza fără o participare activă a lotului de gimnaste la o serie întreagă de evenimente internaționale relevante în acest sport: cupele mondiale și grand prix-uri. De altfel, sportivele noastre tocmai s-au întors de la Grand Prix-ul de la Moscova, cu o medalie de bronz (Annaliese Drăgan) și două calificări în finalele de Senioare ale aceluiași prestigios eveniment (Denisa Mailat). Totodată, România trebuie să fie activă în organizarea unor evenimente de aceeași talie pentru a fi vizibilă în rândul celorlalte țări”, a declarat Irina Deleanu, președintele FRGR.

Din acest motiv, Federația își asumă, al doilea an consecutiv, organizarea Cupei Mondiale de la Cluj (26-28 iunie, Cluj-Napoca, BT Arena) și a Cupei Irina Deleanu (22-23 februarie, Sala Polivalentă).

Irina Deleanu Cup, ediția a XIX-a

 Unul dintre cele mai relevante și de tradiție evenimente sportive de la București, Cupa Irina Deleanu este la a XIX-a ediție. Sportivele Loturilor Naționale din țări precum Azerbaijan, Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Macedonia, Norvegia, Coreea de Sud, Ucraina vin la București pentru a câștiga podiumul.

„Pentru că este unul de tradiție, evenimentul și-a câștigat renumele și relevanța internațională. Majoritatea echipelor, cum ar fi cea a Israelului, Italiei, sau Ungariei, au fost prezente an de an, încă de la prima ediție. Participarea la Cupa Deleanu este o experiență extrem de importantă în pregătirea sportivelor pentru calificarea la campionatele europene și Jocurile Olimpice, a declarat Irina Deleanu.

  • Evenimentul este organizat de Federația Română de Gimnastică Ritmică în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul Tineretului și Sportului.
  • Bilete la eveniment sunt disponibile pe iabilet.ro

World Challenge Cup Cluj-Napoca, ediția a II-a

 Pentru al doilea an consecutiv, cele mai bune gimnaste ale lumii se întâlnesc la Cluj- Napoca, în perioada 26 – 28 iunie, în cadrul competiției internaționale de gimnastică ritmică de tipul World Challenge Cup organizată de România. Evenimentul este organizat de Federația Română de Gimnastică Ritmică în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria Municipiului Cluj – Napoca și are loc  la  BT  Arena.  La  prima  ediție,  în  2019,  evenimentul  s-a  bucurat  de  popularitate  națională și internațională. Peste 3.000 de  persoane  le-au  susținut  din  tribune  pe  câteva  dintre  cele mai relevante campioane din lumea gimnasticii ritmice. Au participat circa 70 de sportive din 23 țări precum: Rusia, Italia, Israel, SUA, Ucraina.

„Încă de la prima ediție, am reușit să punem România pe harta gimnasticii ritmice mondiale. Am fost profund impresionați de susținerea și dragostea românilor pentru acest sport. Cele circa 3.000 de bilete puse în vânzare s-au vândut în totalitate cu câteva zile înainte de eveniment. Motiv pentru care, în acest an, competiția va fi una și mai prestigioasă, dar și mai spectaculoasă. Așteptăm toate țările calificate la Jocurile Olimpice având în vedere că evenimentul de la Cluj- Napoca va avea loc cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokio. Bugetul evenimentului este cu 30% mai mare ca cel de anul trecut.”, a declarat Irina Deleanu.

Performanță de 5 ori peste resursele alocate

 Bugetul anual al FRGR este de circa 200.000 de euro, din care, puțin peste 50% este finanțat din resursele Ministerului Tineretului și Sportului. Cealaltă jumătate este finanțată din parteneriate, sponsorizări și vânzările de bilete la competițiile organizate de Federație.

  În 2019, o echipă formată din douăzeci dintre cei mai respectați arbitri străini ai acestui sport au evaluat performanțele Lotului Sportiv de Gimnastică Ritmică al României. Iar concluzia lor a fost una șocantă: performanțele româncelor sunt de cinci ori peste investițiile alocate acestui sport. Pe scurt, reușim să obținem imposibilul, cu resurse de cinci ori mai reduse față de cele pe care le au federațiile de gimnastică ritmică competitoare (Rusia, Belarus, Italia, Bulgaria). Deși gimnastica ritmică este sport olimpic, se află pe poziția 25 ca finanțare în criteriile ministerului., a explicat Irina Deleanu.

Președinta FRGR își dorește un buget de 500.000 de euro pe an, din 2021. „Sursele de finanțare vor fi aceleași. Ne dorim să convingem ministerul cu performanțele noastre că este vital să ne mărească finanțarea. De asemenea, ne vom concentra pe încheierea unor parteneriate strategice multianuale cu acele companii private care au ca prioritate susținerea sportului de performanță în România.”, a mai spus Irina Deleanu.

Investițiile suplimentare planificate din 2021:

  • dotarea sălii de antrenamente cu un podium;
  • închirierea sălii de antrenamente timp de 8 ore pe zi, la intervale orare optime pentru sportive;
  • modernizarea mijloacelor pentru antrenamentele de refacere;
  • asigurarea unei alimentații corespunzătoare sportivelor de performanță, personalizată pentru gimnastica ritmică, în timpul cantonamentelor;
  • achiziția de costume pentru competiții;
  • achiziția de obiectele folosite în exerciții (acestea fiind o categorie de obiecte sportive mai perisabile): cercuri, mingi, măciuni, panglici

Despre Federația Română de Gimnastică Ritmică

 Federaţia Română de Gimnastică Ritmică este o structură sportivă independentă care s-a reînfiinţat în anul 2003. Preşedintele Federației în România este fosta sportivă Irina Deleanu, Maestru Emerit al Sportului.

Printre rezultatele notabile ale gimnasticii ritmice româneşti putem enumera medalia de argint obţinută de Doina Stăiculescu la Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, medaliile de bronz obţinute de Irina Deleanu în cadrul campionatelor mondiale și europene, precum și în cadrul cupelor europene și mondiale, între anii 1990-1992. De asemenea, România a  obținut și  medalia  de bronz la  proba pe ansamblu în cadrul Campionatului European din 1993 de la  București.  FRGR  urmărește dezvoltarea gimnasticii ritmice, atât în plan intern, prin organizarea în fiecare an a Turneului Internaţional “Cupa Irina Deleanu” înscris în calendarul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, cât și pe plan extern, prin lansarea sportivelor noastre în competiții internaționale de mare anvergură.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz