Startul se dă în Deva

16 aug 2012 1444 afişări Gimnastica
Startul se dă în Deva Startul se dă în Deva

Revenire după doi ani la Deva
Chelaru, Racea, Trenca şi Andrei intră în focul examenului de BAC

Jocurile Olimpice de la Londra au tras cortina şi peste pregătirea lotului olimpic de gimnastică care s-a antrenat în ultima perioadă la Izvorani. O parte dintre fete s-au întors la Deva pentru a susţine Bacalaureatul, Larisa Iordache şi Diana Bulimar au intrat în vacanţă, în timp ce Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa urmează să ia decizii în privinţa viitorului lor în sportul de perfomanţă.

Echipa feminină de gimnastică s-a întors după doi ani la Deva, locul unde zeci de ani s-a constuit succesul acestei discipline. Odată cu încheirea competiţiei olimpice şi a incertitudinilor privind formula viitoare a lotului, dar şi cine îl va coordona, gimnastele au revenit în vechiul cantonament. "De vacanţă nu putem vorbi decât la două fete, Bulimar şi Iordache, pentru că celelalte vor fi prinse până în septembrie cu examenele. În plus am înţeles că Gabriela Drăgoi a anunţat că nu va mai continua, deci asta e cam tot ce a rămas. Cât va ţine vacanţa şi unde se vor antrena în continuare fetele va depinde de deciziile pe care le va lua federaţia, nu ne mai priveşte pe noi", a declarat Octavian Bellu.

Bulimar: "Important e să fim sănătoase"
Astfel, medaliata cu bronz olimpic pe echipe, Diana Chelaru alături de Amelia Racea, Diana Trenca şi Dana Andrei vor susţine în această perioadă examenul de maturitate. O altă componentă a echipei olimpice, Diana Bulimar va merge acasă la Timişoara, în timp ce Larisa Iordache va rămâne în Bucureşti. "Nu contează dacă va fi Deva sau Izvorani, noi ne-am antrenat mult timp şi la Deva, suntem obişnuite. Important e să fim sănătoase şi să începem pregătirea pentru concursurile care vor urma", spune Bulimar (16 ani).

Lotul are şanse mari să îşi reia pregătirea la Deva, iar în cazul în care Octavian Bellu şi Mariana Bitang îşi vor prelungi contractul cu FRG, acesta se va întoarce iar la Izvorani, cei doi antrenori declarând că nu agreează ideea unei reveniri în oraşul hunedorean. În plus, fetelor care vor rămâne li se vor alătura junioarele de perspectivă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.