Stăpânii aerului

19 oct 2009 10 afişări Gimnastica
Stăpânii aerului Stăpânii aerului

Dublă de aur pentru Drăgulescu şi dublă prezenţă românească pepodiumul mondial de sărituri au încununat ieri cea maistrălucitoare zi a sportului autohton

Drăgulescu şi Koczi au sfidat legile gravitaţiei, dar manifestareade după concurs e interzisă de regulamentul FIG
Aparatul care în ultimii ani ne-a adus medalii, săriturile, a fostieri, la Mondialele de la Londra, o specialitate românească, MarianDrăgulescu cucerind aurul (16,575), iar Flavius Koczi, argintul(16,337).
Duelul autohton la sărituri, dintre vicecampionul european, Koczişi legenda, Drăgulescu, cel care a inventat una dintre cele maivaloroase sărituri, a fost cap de afiş în sala MilleniumDome.
Intrat al cincilea în concurs, Drăgulescu a plutit perfect însăritura care îi poartă numele, primind cea mai mare notă de pânăatunci 16,550. A zâmbit reţinut şi şi-a reluat locul la capătulcovorului. Urma a două săritură, cea care i-a retezat de atâtea orivisele de aur olimpic. Elanul, paşii, zborul şi o aterizare bună.Marocanul ridică pumnul a victorie şi ştie că în acel moment aurule al lui. Primeşte 16,600 şi trece pe prima treaptă a podiumului.Koczi pluteşte şi el perfect (16,375 şi 16,337) şi urcă pe doi.Ratarea unuia dintre favoriţi limpezeşte lucrurile, aur şi argintpentru România.

Gestinterzis!

Bucuria ţâşneşte spontan, Marian şi Flavius flutură tricolorul înmijlocul celor 12.000 de spectatori. Se prind de mână şi urcă pemasa de sărituri, salutând publicul. "Aşa am simţit în acel moment.Era victoria noastră, victoria României. A fost o descătuşare!",explică cei doi. Pentru a treia oară, Marian reuşeşte dubla de aurla CM, sol-sărituri. Însă prezenţa lor pe aparat, nu e de bunaugur. "Putea să ne coste mult, pentru că regulamentulinternaţional interzice astfel de manifestări. Am mers să le cerscuze oficialilor şi mi-au dat asigurări că nu vor firepercusiuni", ne-a declarat preşedintele FRG, Adrian Stoica. Daracţiunea celor doi a conferit parcă o mai mare grandoaresuperperformanţei!

3 este loculocupat de România în clasamentul pe medalii, cu 2 de aur, 1 deargint şi un bronz
3 ori a cuceritMarian Drăgulescu aurul la sol şi sărituri, la aceeaşi ediţie a CM,Gent 2001, Aarhus 2006 şi Londra 2009

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.