Se filmează Londra

9 iun 2010 209 afişări Gimnastica
Se filmează Londra Se filmează Londra

Gimnastica feminină românească păşeşte de astăzi într-o nouăperioadă. După cinci ani, antrenorii Octavian Bellu şi MarianaBitang se reîntorc în sală să dea o mână de ajutor echipeiRomâniei. Campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa (19 ani),povesteşte pentru ProSport cum se vede din sală nouaperspectivă.

Ai emoţii pentru această etapă?
Nu, absolut deloc. Antrenamentele tot antrenamente vor fi, vommunci la fel de mult, dacă nu şi mai mult. Îmi e un pic teamăpentru că am nevoie de ajutor, mai ales la sol, unde mă bazam pedomnul Forminte, şi mi-e greu să mă descurc singură. Îmi va lipsiajutorul lui, pentru că a fost lângă mine atâţia ani.

Cum stai cu pregătirea?
Lucrez circuite pe trei aparate, sol, bârnă şi sărituri, adicăexecut elementele, dar nu le leg cu mişcări artistice. Am unprogram de antrenament individualizat, mi‑am propus să îmirecuperez integralele, după care să ies în concursuri. Vreau să iautotul treptat, să nu forţez.

Ai lucrat vreodată cu domnul Bellu şi cu doamnaBitang?

Nu, va fi o premieră. Am avut o evaluare cu dânşii când am trecutde la lotul de junioare de la Oneşti la Deva. Aveam 15 ani şifoarte multe emoţii, pentru noi era ceva nou să fii în faţa celordespre care vorbea toată lumea.

Ce s-a întâmplat cu emoţiile pe care le aveaiatunci?
M-am maturizat, văd altfel lucrurile şi ştiu că totul depinde defiecare în parte, de cât de mult vrea să muncească să ajungă învârf.

Cum vezi această schimbare?
Nu ştiu, mă gândesc că poate din afară se văd altfel lucrurile, sepot sesiza mai uşor greşelile, iar ei ne pot ajuta acolo undesuferim, ca să ne fie bine tuturor.

"Mi separ de treabă"

Te-ai întrebat vreodată cum era să lucrezi cuei?
Nu, pentru că, indiferent cu cine te antrenezi, faci aceleaşitumbe, aceleaşi exerciţii şi elemente.

Cum ţi se par?
Nu îi cunosc foarte bine, dar mi se par de treabă. Îi respect şisper să nu fie vreodată probleme.

Domnul Bellu a declarat că eşti liderulechipei
Sunt onorată că a spus asta, este o mare responsabilitate şi spersă mă achit cu bine de ea. E adevărat că în ultimul an nu am preafost lider şi în sală, la antrenamente, accidentarea dând totulpeste cap. Dar sper ca încet-încet totul să revină la ce afost.

Mai speri să mai revină domnul Forminte?
Speranţa moarte ultima. Ar fi o gură de aer pentru noi şi ne-arajuta foarte mult, pentru că avem nevoie de dumnealui, ne-amobişnuit cu el în sală şi va fi greu ca dintr-o dată să nu mai fie.Este antrenorul care a făcut echipa din 2005 şi cu care am avutrezultate bune.


"Nu ştiu dacă e o etapă nouă, pentru că fiecare îşi vavedea pe mai departe de pregătire, fiecare ştie ce are de făcut.Sunt aceleaşi programe, aceleaşi elemente, aceleaşiobiective", Sandra Izbaşa, campioană olimpică


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.