Săraci lipiţi

2 mar 2010 18 afişări Gimnastica
Săraci lipiţi Săraci lipiţi

Sportul românesc se află într-un punct critic. Fără bani, cu câteva săptămâni înaintea primelor concursuri de anvergură, oficialii federaţiilor sportive vorbesc despre un adevărat dezastru în viitorul apropiat la nivelul performanţelor. Gimnastica a dat ieri tonul!

"Situaţia a devenit critică. Nu ştim pe ce ne putem baza în pregătire, este o incertitudine totală, nu putem onora nici invitaţiile la concursuri. Intrăm în perioada Europenelor fără a avea siguranţa concursurilor de verificare", conturează sec momentul preşedintele FRG, Adrian Stoica. Criza economică, la care se adaugă degringolada organizării unei instituţii, o struţo-cămilă, când agenţie, când minister, când autoritate, a făcut ca la început de martie, federaţiile sportive să nu ştie pe ce fonduri se pot baza.

Nu onorează invitaţiile

O situaţie dramatică se înregistrează la un sport la care aşteptările sunt întotdeauna de podium: gimnastica. "Au trecut termenele de înscriere la toate concursurile unde trebuia deja să şi achităm banii, e o lipsă de siguranţă, în care nu poţi face performanţă. Peste trei săptămâni avem concursuri pe echipă şi în acest moment nu putem onora aceste invitaţii, nu am putut participa nici măcar la licitaţiile de procurare a biletelor", a continuat Adrian Stoica.

Oficialii MECTS se... documentează!

Mai mult, este afectată şi pregătirea. Lotul masculin a fost sprijinit câteva săptămâni de COSR, care le-a oferit sportivilor cazare şi masă, la Izvorani, FRG utilizând ultimele resurse pentru susţinătoarele de efort şi medicamente. "La băieţi este cel mai rău, acum au revenit în pregătire la Bucureşti, dar furnizorii ne bat la uşă să îşi recupereze banii. La fete e mai bine, dar în aceste condiţii, nu pentru mult timp", a continuat Stoica. Cel mai norocos sportiv este vicecampionul mondial la sărituri, Flavius Koczi, care va participa la Cupa Americii, cheltuielile fiind suportate de Federaţia din SUA.

Contactaţi telefonic pentru o reacţie, oficialii MECTS au cerut "timp de documentare". Peste o lună jumătate, la Birmingham, este programat Campionatul European masculin!

Noi ne vedem de pregătire în continuare, sperăm ca toate problemele să fie rezolvate

Marius Urzică, antrenor lot masculin

Mergem la concursurile la care suntem invitaţi şi la care ni se asigură cazare şi masă, transportul însă este suportat de federaţia noastră

Nicolae Forminte, antrenor lot feminin

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.