Săraci lipiţi

2 mar 2010 18 afişări Gimnastica
Săraci lipiţi Săraci lipiţi

Sportul românesc se află într-un punct critic. Fără bani, cucâteva săptămâni înaintea primelor concursuri de anvergură,oficialii federaţiilor sportive vorbesc despre un adevărat dezastruîn viitorul apropiat la nivelul performanţelor. Gimnastica a datieri tonul!

"Situaţia a devenit critică. Nu ştim pe ce ne putem baza înpregătire, este o incertitudine totală, nu putem onora niciinvitaţiile la concursuri. Intrăm în perioada Europenelor fără aavea siguranţa concursurilor de verificare", conturează secmomentul preşedintele FRG, Adrian Stoica. Criza economică, la carese adaugă degringolada organizării unei instituţii, ostruţo-cămilă, când agenţie, când minister, când autoritate, afăcut ca la început de martie, federaţiile sportive să nu ştie pece fonduri se pot baza.

Nuonorează invitaţiile

O situaţie dramatică se înregistrează la un sport la careaşteptările sunt întotdeauna de podium: gimnastica. "Au trecuttermenele de înscriere la toate concursurile unde trebuia deja săşi achităm banii, e o lipsă de siguranţă, în care nu poţi faceperformanţă. Peste trei săptămâni avem concursuri pe echipă şi înacest moment nu putem onora aceste invitaţii, nu am putut participanici măcar la licitaţiile de procurare a biletelor", a continuatAdrian Stoica.

OficialiiMECTS se... documentează!

Mai mult, este afectată şi pregătirea. Lotul masculin a fostsprijinit câteva săptămâni de COSR, care le-a oferit sportivilorcazare şi masă, la Izvorani, FRG utilizând ultimele resurse pentrususţinătoarele de efort şi medicamente. "La băieţi este cel mairău, acum au revenit în pregătire la Bucureşti, dar furnizorii nebat la uşă să îşi recupereze banii. La fete e mai bine, dar înaceste condiţii, nu pentru mult timp", a continuat Stoica. Cel mainorocos sportiv este vicecampionul mondial la sărituri, FlaviusKoczi, care va participa la Cupa Americii, cheltuielile fiindsuportate de Federaţia din SUA.

Contactaţi telefonic pentru o reacţie, oficialii MECTS au cerut"timp de documentare". Peste o lună jumătate, la Birmingham, esteprogramat Campionatul European masculin!

Noi ne vedem de pregătire în continuare, sperăm ca toate problemelesă fie rezolvate

Marius Urzică, antrenor lot masculin

Mergem la concursurile la care suntem invitaţi şi lacare ni se asigură cazare şi masă, transportul însă este suportatde federaţia noastră
Nicolae Forminte, antrenor lot feminin

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.