S-a operat!

24 apr 2009 35 afişări Gimnastica
S-a operat! S-a operat!

În plină pregătire pentru CM de la Londra (12-18 octombrie), unde vizează titlul suprem la sol, singurul care îi lipseşte din palmares, Sandra Izbaşa a primit o lovitură care îi poate da planurile peste cap.

Ea a suferit, în aceste zile, o intervenţie chirurgicală în talpa piciorului pentru a-i fi extirpaţi nişte veruci (negi). „Am fost cu ea la cel mai bun dermatolog din Bucureşti, a făcut o cauterizare electrică, cu anestezie locală, la piciorul drept. Iniţial, crezusem că este o problemă doar de suprafaţă, dar adâncitura este profundă”, spune coordonatorul lotului de gimnastică, Nicolae Forminte. Deşi se confruntă cu aceste dureri de câteva luni, efectuarea intervenţiei a fost amânată până după Europene, pentru a-i da posibilitatea de a merge la Milano. „Acest veruc a apărut după pregătirea făcută la munte şi iniţial am crezut că e o bătătură. S-a tot plâns că o doare şi am lucrat menajând piciorul, iar aterizările abia le-a ţinut, pentru că în contact cu solul durerea este cruntă”, continuă tehnicianul.

Intervenţia o va ţine pe Sandra departe de antrenamente două, chiar trei săptămâni, până când ţesutul se regenerează. „Poartă un bandaj şi face mişcare uşoară. Nu putem risca să se producă o infecţie, pentru că orice urmă de praf sau microb cu care poate intra în contact îi poate face mult rău”, explică Forminte.  În trecut, campioana olimpică la sol a avut probleme la glezna stângă, apoi a suferit o fractură de metatarsiene în 2007, la CM de la Amsterdam. Stafful tehnic speră ca gimnasta să se recupereze şi să poată participa la Naţionalele României (11-13 septembrie), la Buzău, unde să evolueze la bârnă şi la sol.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.