Revenire de senzaţie pentru Drăgulescu. Lotul masculin pentru Mondialul de gimnastică de la Glasgow

24 sep 2015 1880 afişări Gimnastica
Revenire de senzaţie pentru Drăgulescu. Lotul masculin pentru Mondialul de gimnastică de la Glasgow Foto: Alexandru Hojda

Şapte gimnaşti, între care şi Marian Drăgulescu, au fost înscrişi de Federaţia Română de Gimnastică în echipa României pentru Campionatele Mondiale de la Glasgow, joi fiind data limită pentru transmiterea către forul internaţional (FIG) a listelor nominale.

Potrivit anunţului de joi al FIG, echipa masculină a României îi va include pe Marian Drăgulescu, revenit în activitate după trei ani, Andrei Ursache, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Andrei Muntean, Marius Berbecar, plus Laurenţiu Nistor rezervă. Marian Drăgulescu a revenit în gimnastică în luna ianuarie, după aproape trei ani de pauză.

Tot joi a fost anunţată şi componenţa echipei feminine, fiind înscrise Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Anamaria Ocolişan şi Silvia Zarzu, în timp ce Andreea Iridon este rezervă.

Conducătorul delegaţiei României va fi preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica.

Campionatele Mondiale de la Glasgow vor avea loc între 23 octombrie şi 1 noiembrie, în loturile echipelor fiind posibile schimbări până cu 24 de ore înaintea debutului competiţiei. La CM de la Glasgow se vor decide sportivii şi echipele calificate direct la Jocurile Olimpice de la Rio.

Până atunci însă, ultima verificare a echipelor României, atât cea feminină, cât şi cea masculină, va avea loc, începând de vineri, la Sala Polivalentă din Bucureşti, unde sunt programate Campionatele Naţionale. Vineri vor avea loc concursurile masculine pe echipe şi la individual-compus, sâmbătă cele similare feminine, iar duminică sunt programate finalele pe aparate, atât la feminin, cât şi la masculin.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.