Reacţia MTS după "scandalul Drăgulescu". Poziţia Ministerului după protestul gimnastului

20 iul 2018 3473 afişări Gimnastica
Reacţia MTS după "scandalul Drăgulescu". Poziţia Ministerului după protestul gimnastului

MTS reacţionează după protestul lui Marian Drăgulescu. Gimnastul şi-a adus toate medaliile şi le-a aşezat pe un steag al României, vis a vis de clădirea Ministerului. Poliţia şi presa şi-au făcut apariţia la faţa locului, iar în cele din urmă acţiunea s-a terminat. Oficialii Ministerului emis un comunicat, către ProSport, în care îşi exprimă poziţia faţă de tot ce s-a întâmplat joi.

Marian Drăgulescu a fost exclus din echipa României pentru Campionatul European de gimnastică de la Glasgow (9-12 august). Antrenorul Marius Urzică a susţinut că sportivul nu are avizul medical al INMS după o intervenţie chirurgicală. Multiplul campion mondial a precizat însă că se simte foarte bine, cardiologii şi-au dat acordul pentru a intra în competiţii, iar dacă este nevoie poate concura pe propria semnătură, aşa cum au procedat în trecut ”Nadia Comăneci şi Marius Urzică”!

Drăgulescu a protestat în faţa MTS pentru faptul că a fost exclus din lotul pentru Campionatul European de la Glasgow. Redăm mai jos, integral, poziţia MTS faţă de tot scandalul creat în jurul deciziei:

"1. MTS şi-a exprimat ieri clar poziţia vizavi de acest caz. O redăm mai jos.

(Federaţia de gimnastică este unicul for de decizie în ceea ce priveşte alcătuirea şi componenţa echipei naţionale şi are independenţă, control total asupra deciziei, la fel ca şi responsabilitate. MTS nu poate interveni sub nici o formă într-o asemenea speţă. Din ce ne-a comunicat federaţia, în urma problemelor cardiace şi intervenţiei chirurgicale, gimnastul nu are aviz medical din partea INMS (Institutul Naţional de Medicină Sportivă), singurul autorizat să acorde avizul sportivilor de a concura la competiţii.)
 
2. Nimeni din conducerea MTS nu a chemat poliţia. Dacă a făcut-o cumva cineva din clădirea MTS, deşi puţin probabil, a fost o acţiune în nume propriu, fără ştiinţa conducerii MTS.

3. Ministrul Ioana Bran a avut o atitudine deschisă şi de dialog cu domnul Drăgulescu, cu care s-a şi întâlnit personal zilele trecute şi cu care a discutat telefonic chiar în ziua protestului", se arată în comunicatul MTS.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.