Război total în gimnastică. Marian Drăgulescu a contactat o casă de avocatură pentru a analiza mandatul Andreei Răducan. Raportul avocaților. Cum reacționează FRG

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:
Război total în gimnastică. Marian Drăgulescu a contactat o casă de avocatură pentru a analiza mandatul Andreei Răducan. Raportul avocaților. Cum reacționează FRG

Războiul dintre marele campion Marian Drăgulescu și președinta Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a intrat într-o fază acută.

Diferendul a început în luna februarie, sub forma unor declarații și replici date în presă sau pe rețelele de socializare. Marian Drăgulescu a acuzat faptul că federația i-a tăiat o parte din indemnizația de lot aferentă lunii decembrie, tocmai lui, care a fost sportivul numărul unu al FRG în anul 2017. „Andreea Răducan nu este în necunoștință de cauză. Este vorba de principiu și respect! Sunt total dezamăgit!”, a fost concluzia lui Marian pentru Telekomsport.

Andreea Răducan a replicat destul de acid, precizând că i s-a tăiat indemnizația pentru zilele în care a lipsit nejustificat din sală, participând la showuri TV. „Cred că ar trebui să te decizi dacă-ți dorești să câștigi medalia de aur la Jocurile Olimpice sau notorietate la TV”.

Marian nu a lăsat lucrurile să se stingă, iar mutarea lui a venit sub forma unei lovituri dure. Drăgulescu a luat legătura cu o casă de avocatură, pentru a clarifica din punct de vedere al legalității mandatul Andreei Răducan, dar și alte „probleme legate de derularea activității federației”. Punctul de plecare a fost ședința de azi (19 martie) a Comitetului Executiv al FRG, în care s-a discutat „Reluarea atribuțiilor președintelui FRG”.

Casa de avocatură contactată, „Săvescu&Asociații” a analizat documentele puse la dispoziție de Marian Drăgulescu și a prezentat o opinie juridică, remisă astăzi tuturor structurilor din gimnastica românească.

Concluziile au fost următoarele:

I.Lipsa cadrului legal de analiză a punctului de pe ordinea de zi a Comitetului Executiv din 19.03.2018, vizând „Reluarea atribuțiilor Președintelui FRG”

1. De la momentul alegerilor pentru funcția de președinte, 4 august 2017, Andreea Răducan se află într-o imposibilitate obiectivă de a candida, întrucât, la acea vreme, se afla în concediu de maternitate, iar potrivit dispozițiilor art. 50 din Codul Muncii, „Contractul individual de muncă se suspendă de drept pe perioada concediului de maternitate”.

2. Consecința firească este aceea conform căreia, în niciun moment de la momentul alegerii sale în funcția de președinte al FRG și până în prezent, Andreea Răducan nu a beneficiat de cadrul legal pentru desfășurarea atribuțiilor specifice funcției.

II.Exercitarea nelegală a atribuțiilor specifice funcției de Președinte al FRG de către numita Andreea Răducan.

3. Cu toate că numita Andreea Răducan avea cunoștință de situația nelegală în care se afla, în cursul lunii septembrie 2017, așa cum reiese din documentele analizate, Comitetul Executiv a procedat la desemnarea persoanei care ar fi înlocuit Președintele FRG pe perioada incapacității de a-și exercita atribuțiile, cu ignorarea faptului că această incapacitate exista, de altfel, încă de la momentul alegerii sale în funcția de Președinte al FRG.

4. Deși la momentul septembrie 2017, atribuțiile sale ar fi fost preluate de către vicepreședinte, din punctul nostru de vedere, numita Andreea Răducan – prevalându-se, odată în plus și în mod nelegal, de funcția de Președinte al FRG, a continuat să întreprindă activități la nivelul FRG, semnând și aprobând numeroase acte financiare și / contracte de natură a angaja FRG, cu ignorarea dispozițiilor art. 37 din Statutul FRG, care prevăd următoarele:

„Dacă Președintele își încetează activitatea sau nu-și mai poate exercita atribuțiile, acestea sunt preluate de către unul dintre Vicepreședinți, desemnat de către Comitetul Executiv, până cel mult la Adunarea Generală următoare. În acest caz, Adunarea Generală va alege un nou Președinte, urmându-se procedura de la art. 31 și 32 din prezentul statut.”

5. Așadar, acesta este momentul la care, potrivit legii și dispozițiilor statutare ale Federației Române de Gimnastică, se impunea să fi fost organizate noi alegeri pentru alegerea unui nou președinte al FRG. De asemenea, acesta este și motivul pentru care, punctul inserat pe Ordinea de zi / 19.03.2018 NU poate să aibă, din punct de vedere legal, nicio finalitatea practică.

III. Nelegalități existente la nivelul Federației Române de Gimnastică:

6. Pe fondul situațiilor expuse la punctele I și II, activitatea FRG aferentă perioadei august 2017 – martie 2018 a avut la bază un cadru stabilit nelegal, și anume: președinte FRG Andreea Răducan, a cărui activitate, nu doar că nu începuse, dar și încetase între timp, urmat de preluarea atribuțiilor sale de către vicepreședinte – situație suprapusă cu continuarea exercitării, în fapt, a atribuțiilor de către numita Andreea Răducan – deși aceasta nu mai deținea niciun drept să acționeze în numele FRG.

7. Așa cum reiese din documentele analizate, voința de a „suplini” cumva aceste neajunsuri, nelegalități, a determinat apariția unor situații neconforme cu prevederile legale, pe diverse paliere ale activității FRG, în funcție de natura încălcărilor – Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) – în privința angajaților FRG, Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, Normele și reglementările Ministerului Tineretului și Sportului, Normele statutare și etice ale Federației Române de Gimnastică.

         Între problemele constatate:

a) Andreea Răducan a aprobat contractul de prestări servicii încheiat cu societatea ADRIRIA SRL, societate ce aparține numitei Irina Mosor, care deține totodată și calitatea de membru în cadrul Fundației Olimpice Române, al cărei președinte este numita Andreea Răducan… Obiectul contractului: „activități de marketing și reprezentare media”.

b) Semnalăm existența unei situații aparte și în privința doamnei Virginia Oprișan, care activează în cadrul FRG de multă vreme, dar angajată abia din luna decembrie 2017. La fel ca și în situația numitei Irina Mosor, doamna Virginia Oprișan deține, în același timp, și funcția de Director programe în cadrul Fundației Olimpice Române, al cărei președinte este numita Andreea Răducan.

Casa de avocatură a ținut să precizeze însă că: „Documentele și informațiile conținute în prezentul Opinie se bazează exclusiv pe informațiile puse la dispoziția noastră de către client la data formulării sale, cu mențiunea că este posibil să nu fi fost analizate toate documentele din care să rezulte starea de fapt. Orice informații suplimentare, care nu ne-au fost aduse la cunoștință, pot schimba recomandările și concluziile noastre din prezenta Opinie”.

REACȚIA FRG

‘În urma comunicatului de presă transmis de sportivul Marian Drăgulescu, ce conține opinia juridică a Societății Civile de Avocați SĂ‚VESCU & ASOCIAȚII cu privire la alegerea Președintelui Federației Române de Gimnastică, precizăm următoarele:

Tribunalul București, prin Comunicarea Hotărârii Civile nr. 29 Fed // 15.11.2017 a validat alegerea Andreei Răducan în calitate de Președinte al FRG, confirmând astfel legalitatea alegerilor.
Cu ocazia ședinței Comitetului Executiv al FRG, din data de 19 martie 2018, Federația Română de Gimnastică a transmis documente și clarificări referitoare la informațiile solicitate de către sportivul Marian Drăgulescu. În cazul în care mai sunt necesare alte clarificări, federația îl invită pe Marian Drăgulescu la o nouă ședință de Comitet Executiv, în data de 27 martie 2018.

Totodată, Federația Română de Gimnastică îl așteaptă pe Marian Drăgulescu la lotul olimpic, pentru a reconfirma prin performanțe sportive poziția de campion pe care o deține”.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cerasela din Osești lovește din nou! Ce s-a întâmplat acum, după ce l-a "făcut" pe amorezul Constantin de 40.000 de euro
Cerasela din Osești lovește din nou! Ce s-a întâmplat acum, după ce l-a "făcut" pe amorezul Constantin de 40.000 de…
Ce afaceri învârt austriecii în România. Analist: Sunt printre cei mai feroce investitori
Ce afaceri învârt austriecii în România. Analist: Sunt printre cei mai feroce investitori
Zeci de persoane au fost arestate în urma unor raiduri în Germania, suspectate că ar fi pus la cale o lovitură de stat
Zeci de persoane au fost arestate în urma unor raiduri în Germania, suspectate că ar fi pus la cale o…
Ruptură în vestiarul Germaniei înainte de eliminarea de la Mondial! De la ce a pornit totul
Ruptură în vestiarul Germaniei înainte de eliminarea de la Mondial! De la ce a pornit totul
Răsturnare teribilă de situaţie. Anunţul făcut de Anamaria Prodan care schimbă tot
Răsturnare teribilă de situaţie. Anunţul făcut de Anamaria Prodan care schimbă tot
Doar ROMÂNII ADEVĂRAȚI vor ști! Ce simbol e ASCUNS în drapelul României?
Doar ROMÂNII ADEVĂRAȚI vor ști! Ce simbol e ASCUNS în drapelul României?
💣 sfârșitului de an! Două dintre cele mai cunoscute cupluri din showbiz și-au spus ADIO
💣 sfârșitului de an! Două dintre cele mai cunoscute cupluri din showbiz și-au spus ADIO
DOLIU în România! O ţară întreagă îl plânge CHIAR ACUM: O viață în slujba patriei
DOLIU în România! O ţară întreagă îl plânge CHIAR ACUM: O viață în slujba patriei
Suma impresionantă cu care se vinde cel mai mare porc din România. 'Jardel' cântărește 600 de kg
Suma impresionantă cu care se vinde cel mai mare porc din România. 'Jardel' cântărește 600 de kg
Temperatura sub 17 grade în casă poate duce la îngustarea vaselor de sânge. Temperatura optimă
Temperatura sub 17 grade în casă poate duce la îngustarea vaselor de sânge. Temperatura optimă
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
Fost ambasador român, despre cum ar trebui „pusă la punct” Austria: „Este un moment bun”
Fost ambasador român, despre cum ar trebui „pusă la punct” Austria: „Este un moment bun”
BANCUL ZILEI. Alinuța: Mama, azi la școală ne-au făcut testul de virginitate!
BANCUL ZILEI. Alinuța: Mama, azi la școală ne-au făcut testul de virginitate!
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără haine
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără haine
TOP 8 SUV-uri practice pe care le poți cumpăra cu bani puțini. Oferă spațiu și confort
TOP 8 SUV-uri practice pe care le poți cumpăra cu bani puțini. Oferă spațiu și confort
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!
FOTO. Loredana Groza, la sala de fitness. Nici nu zici că are 52 de ani
FOTO. Loredana Groza, la sala de fitness. Nici nu zici că are 52 de ani