Război total în gimnastică. Marian Drăgulescu a contactat o casă de avocatură pentru a analiza mandatul Andreei Răducan. Raportul avocaților. Cum reacționează FRG

Autori: Alexandru Enciu, Andru Nenciu, Marius Hutu Publicat: 22 Mar. 2018, 21:42 Actualizat: 22 Mar. 2018, 22:27 Gimnastica
Război total în gimnastică. Marian Drăgulescu a contactat o casă de avocatură pentru a analiza mandatul Andreei Răducan. Raportul avocaților. Cum reacționează FRG

Războiul dintre marele campion Marian Drăgulescu și președinta Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a intrat într-o fază acută.

Diferendul a început în luna februarie, sub forma unor declarații și replici date în presă sau pe rețelele de socializare. Marian Drăgulescu a acuzat faptul că federația i-a tăiat o parte din indemnizația de lot aferentă lunii decembrie, tocmai lui, care a fost sportivul numărul unu al FRG în anul 2017. „Andreea Răducan nu este în necunoștință de cauză. Este vorba de principiu și respect! Sunt total dezamăgit!”, a fost concluzia lui Marian pentru Telekomsport.

Andreea Răducan a replicat destul de acid, precizând că i s-a tăiat indemnizația pentru zilele în care a lipsit nejustificat din sală, participând la showuri TV. „Cred că ar trebui să te decizi dacă-ți dorești să câștigi medalia de aur la Jocurile Olimpice sau notorietate la TV”.

Marian nu a lăsat lucrurile să se stingă, iar mutarea lui a venit sub forma unei lovituri dure. Drăgulescu a luat legătura cu o casă de avocatură, pentru a clarifica din punct de vedere al legalității mandatul Andreei Răducan, dar și alte „probleme legate de derularea activității federației”. Punctul de plecare a fost ședința de azi (19 martie) a Comitetului Executiv al FRG, în care s-a discutat „Reluarea atribuțiilor președintelui FRG”.

Casa de avocatură contactată, „Săvescu&Asociații” a analizat documentele puse la dispoziție de Marian Drăgulescu și a prezentat o opinie juridică, remisă astăzi tuturor structurilor din gimnastica românească.

Concluziile au fost următoarele:

I.Lipsa cadrului legal de analiză a punctului de pe ordinea de zi a Comitetului Executiv din 19.03.2018, vizând „Reluarea atribuțiilor Președintelui FRG”

1. De la momentul alegerilor pentru funcția de președinte, 4 august 2017, Andreea Răducan se află într-o imposibilitate obiectivă de a candida, întrucât, la acea vreme, se afla în concediu de maternitate, iar potrivit dispozițiilor art. 50 din Codul Muncii, „Contractul individual de muncă se suspendă de drept pe perioada concediului de maternitate”.

2. Consecința firească este aceea conform căreia, în niciun moment de la momentul alegerii sale în funcția de președinte al FRG și până în prezent, Andreea Răducan nu a beneficiat de cadrul legal pentru desfășurarea atribuțiilor specifice funcției.

II.Exercitarea nelegală a atribuțiilor specifice funcției de Președinte al FRG de către numita Andreea Răducan.

3. Cu toate că numita Andreea Răducan avea cunoștință de situația nelegală în care se afla, în cursul lunii septembrie 2017, așa cum reiese din documentele analizate, Comitetul Executiv a procedat la desemnarea persoanei care ar fi înlocuit Președintele FRG pe perioada incapacității de a-și exercita atribuțiile, cu ignorarea faptului că această incapacitate exista, de altfel, încă de la momentul alegerii sale în funcția de Președinte al FRG.

4. Deși la momentul septembrie 2017, atribuțiile sale ar fi fost preluate de către vicepreședinte, din punctul nostru de vedere, numita Andreea Răducan – prevalându-se, odată în plus și în mod nelegal, de funcția de Președinte al FRG, a continuat să întreprindă activități la nivelul FRG, semnând și aprobând numeroase acte financiare și / contracte de natură a angaja FRG, cu ignorarea dispozițiilor art. 37 din Statutul FRG, care prevăd următoarele:

„Dacă Președintele își încetează activitatea sau nu-și mai poate exercita atribuțiile, acestea sunt preluate de către unul dintre Vicepreședinți, desemnat de către Comitetul Executiv, până cel mult la Adunarea Generală următoare. În acest caz, Adunarea Generală va alege un nou Președinte, urmându-se procedura de la art. 31 și 32 din prezentul statut.”

5. Așadar, acesta este momentul la care, potrivit legii și dispozițiilor statutare ale Federației Române de Gimnastică, se impunea să fi fost organizate noi alegeri pentru alegerea unui nou președinte al FRG. De asemenea, acesta este și motivul pentru care, punctul inserat pe Ordinea de zi / 19.03.2018 NU poate să aibă, din punct de vedere legal, nicio finalitatea practică.

III. Nelegalități existente la nivelul Federației Române de Gimnastică:

6. Pe fondul situațiilor expuse la punctele I și II, activitatea FRG aferentă perioadei august 2017 – martie 2018 a avut la bază un cadru stabilit nelegal, și anume: președinte FRG Andreea Răducan, a cărui activitate, nu doar că nu începuse, dar și încetase între timp, urmat de preluarea atribuțiilor sale de către vicepreședinte – situație suprapusă cu continuarea exercitării, în fapt, a atribuțiilor de către numita Andreea Răducan – deși aceasta nu mai deținea niciun drept să acționeze în numele FRG.

7. Așa cum reiese din documentele analizate, voința de a „suplini” cumva aceste neajunsuri, nelegalități, a determinat apariția unor situații neconforme cu prevederile legale, pe diverse paliere ale activității FRG, în funcție de natura încălcărilor – Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) – în privința angajaților FRG, Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, Normele și reglementările Ministerului Tineretului și Sportului, Normele statutare și etice ale Federației Române de Gimnastică.

         Între problemele constatate:

a) Andreea Răducan a aprobat contractul de prestări servicii încheiat cu societatea ADRIRIA SRL, societate ce aparține numitei Irina Mosor, care deține totodată și calitatea de membru în cadrul Fundației Olimpice Române, al cărei președinte este numita Andreea Răducan… Obiectul contractului: „activități de marketing și reprezentare media”.

b) Semnalăm existența unei situații aparte și în privința doamnei Virginia Oprișan, care activează în cadrul FRG de multă vreme, dar angajată abia din luna decembrie 2017. La fel ca și în situația numitei Irina Mosor, doamna Virginia Oprișan deține, în același timp, și funcția de Director programe în cadrul Fundației Olimpice Române, al cărei președinte este numita Andreea Răducan.

Casa de avocatură a ținut să precizeze însă că: „Documentele și informațiile conținute în prezentul Opinie se bazează exclusiv pe informațiile puse la dispoziția noastră de către client la data formulării sale, cu mențiunea că este posibil să nu fi fost analizate toate documentele din care să rezulte starea de fapt. Orice informații suplimentare, care nu ne-au fost aduse la cunoștință, pot schimba recomandările și concluziile noastre din prezenta Opinie”.

REACȚIA FRG

‘În urma comunicatului de presă transmis de sportivul Marian Drăgulescu, ce conține opinia juridică a Societății Civile de Avocați SĂ‚VESCU & ASOCIAȚII cu privire la alegerea Președintelui Federației Române de Gimnastică, precizăm următoarele:

Tribunalul București, prin Comunicarea Hotărârii Civile nr. 29 Fed // 15.11.2017 a validat alegerea Andreei Răducan în calitate de Președinte al FRG, confirmând astfel legalitatea alegerilor.
Cu ocazia ședinței Comitetului Executiv al FRG, din data de 19 martie 2018, Federația Română de Gimnastică a transmis documente și clarificări referitoare la informațiile solicitate de către sportivul Marian Drăgulescu. În cazul în care mai sunt necesare alte clarificări, federația îl invită pe Marian Drăgulescu la o nouă ședință de Comitet Executiv, în data de 27 martie 2018.

Totodată, Federația Română de Gimnastică îl așteaptă pe Marian Drăgulescu la lotul olimpic, pentru a reconfirma prin performanțe sportive poziția de campion pe care o deține”.

 

 

Autori: Alexandru Enciu, Andru Nenciu, Marius Hutu Publicat: 22 Mar. 2018, 21:42 Actualizat: 22 Mar. 2018, 22:27 Gimnastica
Pe aceeași temă
O vedetă Pro TV a fost înmormântată astăzi! Doar câțiva apropiați au luat parte la funeralii
O vedetă Pro TV a fost înmormântată astăzi! Doar câțiva apropiați au luat parte la funeralii
Poveste terifiantă la Iaşi: soţul şi-a găsit soţia şi fiica fără suflare, în cadă. De ce a fost condamnat pentru moartea nevestei
Poveste terifiantă la Iaşi: soţul şi-a găsit soţia şi fiica fără suflare, în cadă. De ce a fost condamnat pentru ...
Cine sunt oamenii care au prioritate la testare. Explicaţiile lui Nelu Tătaru
Cine sunt oamenii care au prioritate la testare. Explicaţiile lui Nelu Tătaru
Jucatorul DAT AFARA din Romania pentru ca e ‘un munte de carbune’ a devenit ZID in fata milionarilor intr-un campionat important! Filozofia TEPELOR in Liga 1!
Jucatorul DAT AFARA din Romania pentru ca e ‘un munte de carbune’ a devenit ZID in fata milionarilor intr-un campionat ...
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
BREAKING! Primul DECES de coronavirus in randul cadrelor medicale! Ne MOR eroii...Dumnezeu sa o IERTE!
BREAKING! Primul DECES de coronavirus in randul cadrelor medicale! Ne MOR eroii...Dumnezeu sa o IERTE!
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Sfârşitul coşmarului: scenarii pentru criza de 
coronavirus – pauză de 3 luni, îngheţ un an sau ameninţare eternă a 
omenirii
Sfârşitul coşmarului: scenarii pentru criza de coronavirus – pauză de 3 luni, îngheţ un an sau ameninţare eternă ...
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Cea mai SÂNGEROASĂ sărbătoare din istoria românilor. Mii de oameni au fost UCIŞI în mai puţin de cinci minute: ''A fost un adevărat MASACRU, un genocid''. Nimeni nu a plătit nimic până astăzi
Cea mai SÂNGEROASĂ sărbătoare din istoria românilor. Mii de oameni au fost UCIŞI în mai puţin de cinci minute: ''A ...
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
BOMBĂ la CFR! Fotbalistul care a scris istorie PLEACĂ. Jucătorii, uimiţi când au aflat: “Era omul lui Petrescu, nu se mai poate face nimic”
BOMBĂ la CFR! Fotbalistul care a scris istorie PLEACĂ. Jucătorii, uimiţi când au aflat: “Era omul lui Petrescu, nu ...
Profeția teribilă a lui Raed Arafat! Ce ar putea să se întâmple în România
Profeția teribilă a lui Raed Arafat! Ce ar putea să se întâmple în România
Persoanele care nu vor mai avea nevoie de declarație pe propria răspundere. O nouă ordonanță militară
Persoanele care nu vor mai avea nevoie de declarație pe propria răspundere. O nouă ordonanță militară
O stafie bântuie Europa: criza economică devastatoare. Deşteptarea! Trebuie să repornim România înainte să o îngropăm
O stafie bântuie Europa: criza economică devastatoare. Deşteptarea! Trebuie să repornim România înainte să o îngropăm
Acest șofer i-a lăsat MASCA pe polițiști. Ideea GENIALĂ pe care a avut-o pentru a scăpa de control - VIDEO
Acest șofer i-a lăsat MASCA pe polițiști. Ideea GENIALĂ pe care a avut-o pentru a scăpa de control - VIDEO
S-au căsătorit după doi ani de iubire. La două săptămâni după nuntă, tânăra soţie a cerut DIVORŢUL. Motivul e incredibil. „Nu ştiu dacă e de râs sau de plâns. Altele s-ar bucura!”
S-au căsătorit după doi ani de iubire. La două săptămâni după nuntă, tânăra soţie a cerut DIVORŢUL. Motivul ...
Virusologul şef din China avertizează:
Virusologul şef din China avertizează: "O nouă pandemie de coronavirus e posibilă primăvara viitoare"
Singurul județ din România care până azi nu avea niciun caz de coronavirus. Cum au reușit sa se protejeze
Singurul județ din România care până azi nu avea niciun caz de coronavirus. Cum au reușit sa se protejeze
Se pregătește o nouă Ordonanță Militară.  Ce restricții se impun
Se pregătește o nouă Ordonanță Militară. Ce restricții se impun
Bombă în showbiz: cine este vedeta care se iubește cu fostul Mădălinei Ghenea! Bomba sexy s-a afișat pe stradă cu afaceristul fără rușine
Bombă în showbiz: cine este vedeta care se iubește cu fostul Mădălinei Ghenea! Bomba sexy s-a afișat pe stradă cu ...
Lovitură după lovitură pentru Casa Regală! Regina a fost foarte afectată de ultimele evenimente. Ce a trebuit să facă Suverana este trist
Lovitură după lovitură pentru Casa Regală! Regina a fost foarte afectată de ultimele evenimente. Ce a trebuit să facă ...
13 intrebari fierbinti despre sex si sexualitate
13 intrebari fierbinti despre sex si sexualitate
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea prosopul"
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea ...
COVID-19: Cum putea China să împiedice epidemia, dar nu a făcut-o
COVID-19: Cum putea China să împiedice epidemia, dar nu a făcut-o
Prima piesă care PICĂ dacă lași mașina NEMIȘCATĂ câteva săptămâni
Prima piesă care PICĂ dacă lași mașina NEMIȘCATĂ câteva săptămâni