Punct final în cea mai importantă competiție sportivă organizată de România în ultimii ani. Set complet de medalii în ultima zi: Ponor a devenit pentru a cincea oară regina bârnei. Drăgulescu sare cu argintul, Iordache are bronz

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Ultima zi a Europeanului de Cluj a adus trei medalii pentru România și un record uriaș pentru Cătălina Ponor.

Cătălina Ponor scrie istorie în Sala Polivalentă din Cluj: a câștigat pentru a cincea oară titlul european la bârnă, corectându-și propriul record, de patru victorii continentale. Ponor este din nnou stăpână absolută peste „puntea suspinelor”, la 13 ani distanță de la primul succes, de la Amsterdam (2004). Ponor a mai câștigat aurul la acest aparat în 2005 – la Debrecen, în 2006 – la Volos, în 2012 la Bruxelles și în 2017, pe teren propriu, la Cluj.

Forțată de o accidentare să intre în concurs doar la două aparate, Larisa Iordache a obținut a 12-a sa medalie europeană, un bronz la bârnă.

Marian Drăgulescu a completat un set superb de medalii pentru România – argint la sărituri.

18:00 BILANȚUL CAMPIONATULUI EUROPEAN: Rusia domină clasamentul pe medalii la Europeanul de la Cluj, cu opt prezențe pe podium, dintre care trei de aur. Marea Britanie urmează în topul celor mai multe podiumuri – 6 medalii, iar România și Ucraina  completează Top 3-ul, cu câte patru medalii. Mai multe prezențe pe podium au mai obținut Ungaria (3), Elveția, Franța, Germania și Olanda (câte două). Grecia, Belgia, Israel și Armenia completează lista celor 13 națiuni medaliate la Cluj (o medalie).


17:00 Ultima finală a Europeanului de la Cluj și-a stabilit medaliații. Elveția a acaparat primele două trepte ale podiumului.


16:15 La 16 ani, rusoaica Adelina Melnikova câștigă la Cluj primul său titlu într-o finală pe aparate. Solul, aparatul care a frânt inimile fanilor români după ce arbitrii au eliminat-o din finală, la reexaminare, pe Cătălina Ponor, i-a adus și o a patra medalie britanicei Ellie Downie – argint, după aurul de la individual, argintul de la sărituri și bronzul de la paralele.


15:35 Al doilea aur pentru Oleg Vernyayev la Cluj. După ce a devenit primul sportiv din ultimii 20 de ani care își apără titlul la individual compus, ucrainianul s-a impus în finala de la paralele. Este al treilea titlu continental pentru Vernyayev la acest aparat, unde a mai câștigat de două ori la Mondiale și o dată la Jocurile Olimpice.


15:00 Marian Drăgulescu s-a bucurat ca pentru un titlu după rezultatul de la sol. A făcut tur de onoare cu steagul României. Aici, într-o imagine superbă de pe podiumul reușit la 36 de ani.


14:50 Este dublă pentru România, la bârnă! Sofia Kovacs a fost în calificări și nu poate schimba top 3-ul. Cătălina Ponor a luat steagul României pe genunchi de îndată ce a coborăt de pe podiumul de concurs și l-a mototolit în palme până când a avut confirmareacă este, din nou, regina bârnei.


14:43 Ratare pentru franțuzoaica Marine Boyer, iar nota sa, de 12,966 nu schimbă podiumul provizoriu. România are dublă virtuală, cu Ponor pe 1 și Iordache pe 3, înainte de ultimul integral din concurs.


14:39 Cătălina Ponor speră la titlul cu numărul cinci! Mai sunt doar două sportive, iar tricolora este lider detașat, cu 14,566. A luptat pentru a menține cele mai grele elemente, a primit trei zecimi în plus la dificultate față de calificări (6,2) și are o jumătate de punct avantaj.


Dan Tăuțan (Mediafax / ProSport)


14:34 Eythora Thorsdottir schimbă liderul, cu cu prima notă de peste 14,000 a finalei. 14,066 este reperul pe care trebuie să îl depășească acum Cătălina Ponor.


14:29 Campioana de la individual compus, Ellie Downie, o bate pe Larisa Iordache la nota pentru execuție, după ce a primit 8,1 din partea arbitrilor, la capătul unui exercițiu în care a salvat în ultimul moment o cădere de pe bârnă. Nota pentru dificultate, de doar 5,2 o trage însă în jos, pe poziția a doua la total. 13,433 este nota primită de Downie.


14:27 Doar 12,533 pentru Claudia Fragapane, britanica intrată în finbală în locul accidentatei Becky Downie. Larisa Iordache rămâne lider, cu 5 execuții rămase.


14:21 Larisa Iordache și emoțiile la aterizare! „Lari” este vizibil afectată de o ezitare mare la aterizare, dar se instalează, provizoriu, pe prima poziție, stabilind punctajul de bătut la 13,966 – cu peste o jumătate de punct mai puțin față de ceea ce scosese în concursul de calificare.


Foto: Dan Tăuțan (Mediafax / ProSport)


14:17 Olandeza Sanne Wevers, campioana în exercițiu, este departe de evoluția din calificări, dar și de anul trecut: doar 13,341 primește exercițiul său. Intră pe aparat Larisa Iordache.


14:10 START în finala de la bârnă: nemțoaica Tabea Alt a căzut de pe aparat, ratează și aterizare și este notată cu 10,966.


14:07 A doua medalie pentru Marian Drăgulescu, la Cluj! Super-campionul României obține o medie de 14,733 și iși ia rapid un steag, pentru a sărbători a doua medalie din tot atâtea finale. Ne mutăm rapid atenția finalei de la bârnă!


14:04 14,666 prima notă obținută de Marian, după ce un pas la aterizare i-a scăzut ușor nota la execuție, la 9,066.


14:00 Campionul en-titre nu își apără coroana: 14,649 este media care îl trimite pe Vernyayev pe locul 2, provizoriu. Sala erupe, pentru că zona de elan apare Marian Drăgulescu.


13:58 14,588 este media reușită de Artur Davtyan.


13:55 Radivilov nu repetă execuțiile din calificările de miercuri, când a terminat al doilea. Cu o medie de 14,033 este aruncat direct în afara podiumului, pe 4.


13:48 Ratare pentru israelianul Medvedev: Medvedev riscă, cu o încercare de mare dificultate (6,0 – cea mai mare din concurs), însă execuția le dă de furcă arbitrilor, pentru că gimnastul și-a pierdut echilibrul în aer și nu a terminat mișcarea programată. Medvedev cade, se lovește la genunchi iar săritura sa este notată inițial cu zero dificultate. Medvedev revine pe zona de elan, dar ratează din nou și este în afara cursei pentru podium.


13:46 Britanicul Adam Cunningham prezintă o săritură cu dificultate doar 5,2, iar punctajul său, 14,133 – îl duce pe ultimul loc, pentru moment.


13:42 Francezul Zachari Hrimeche nu poate schimba liderul, deși primește notă de peste 9 la execuția săriturii Drăgulescu. 14,633 și 14,600 sunt notele primite de gimnastul din Hexagon.


13:35 Rusul Artur Dalaloyan deschide concursul cu o evoluție incredibilă: lipește aterizarea la prima săritură, răsplătită de arbitri pe măsură, cu o notă de 15,066 și își îmbunătățește față de calificări și nota de la a doua săritură (14,800), stabilind reperul de bătut, pentru moment, la 14,933. Rusul obținuse a treia medie în calificări, 14,533.


13:25 Hai România! Mesajul lui Marian Drăgulescu, cu o jumătate de oră înainte de startul concursului. Marocanul încheie finala de la sărituri


România visează la alte trei medalii în ultima zi a Europeanului de Gimnastică de la Cluj. Primele emoții le avem pentru Marian Drăgulescu, de la ora 13:30, atunci când „Marocanul” intră în concurs la sărituri. Apoi, ne pregătim să le ținem pumnii strânși, în ordine,  Larisei Iordache și Cătălinei Ponor, în finala de la bârnă.

Marian Drăgulescu a scris istorie, sâmbătă, câștigând a zecea medalie de aur a carierei în competiția continentală. Veteranul de 36 de ani al echipei României a reușit un exercuțiu fantastic la sol și și-a împlinit visul, de a cânta imnul României de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, alături de toți cei 7.000 de spectatori prezenți în tribună. Drăgulescu s-a calificat în finala de la sărituri cu cea mai mare notă, 14,667.

Ordinea de start în finala de la sărituri

Bârna este singurul aparat din întrecerea feminină în care România are reprezentante la această ediție a Europenelor. Larisa Iordache, calificată cu prima notă, și Cătălina Ponor – cu a patra, au șanse mari de a completa zestrea de medalii a delegației noastre.

Ordinea de start în finala de la bârnă

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cerasela din Osești lovește din nou! Ce s-a întâmplat acum, după ce l-a "făcut" pe amorezul Constantin de 40.000 de euro
Cerasela din Osești lovește din nou! Ce s-a întâmplat acum, după ce l-a "făcut" pe amorezul Constantin de 40.000 de…
Ce afaceri învârt austriecii în România. Analist: Sunt printre cei mai feroce investitori
Ce afaceri învârt austriecii în România. Analist: Sunt printre cei mai feroce investitori
Zeci de persoane au fost arestate în urma unor raiduri în Germania, suspectate că ar fi pus la cale o lovitură de stat
Zeci de persoane au fost arestate în urma unor raiduri în Germania, suspectate că ar fi pus la cale o…
Ruptură în vestiarul Germaniei înainte de eliminarea de la Mondial! De la ce a pornit totul
Ruptură în vestiarul Germaniei înainte de eliminarea de la Mondial! De la ce a pornit totul
Răsturnare teribilă de situaţie. Anunţul făcut de Anamaria Prodan care schimbă tot
Răsturnare teribilă de situaţie. Anunţul făcut de Anamaria Prodan care schimbă tot
Doar ROMÂNII ADEVĂRAȚI vor ști! Ce simbol e ASCUNS în drapelul României?
Doar ROMÂNII ADEVĂRAȚI vor ști! Ce simbol e ASCUNS în drapelul României?
💣 sfârșitului de an! Două dintre cele mai cunoscute cupluri din showbiz și-au spus ADIO
💣 sfârșitului de an! Două dintre cele mai cunoscute cupluri din showbiz și-au spus ADIO
Se dau 1.400 de lei gratis pentru milioane de români. Au decis fix astăzi. Este oficial
Se dau 1.400 de lei gratis pentru milioane de români. Au decis fix astăzi. Este oficial
Suma impresionantă cu care se vinde cel mai mare porc din România. 'Jardel' cântărește 600 de kg
Suma impresionantă cu care se vinde cel mai mare porc din România. 'Jardel' cântărește 600 de kg
Temperatura sub 17 grade în casă poate duce la îngustarea vaselor de sânge. Temperatura optimă
Temperatura sub 17 grade în casă poate duce la îngustarea vaselor de sânge. Temperatura optimă
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
Fost ambasador român, despre cum ar trebui „pusă la punct” Austria: „Este un moment bun”
Fost ambasador român, despre cum ar trebui „pusă la punct” Austria: „Este un moment bun”
BANCUL ZILEI. Alinuța: Mama, azi la școală ne-au făcut testul de virginitate!
BANCUL ZILEI. Alinuța: Mama, azi la școală ne-au făcut testul de virginitate!
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără haine
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără haine
TOP 8 SUV-uri practice pe care le poți cumpăra cu bani puțini. Oferă spațiu și confort
TOP 8 SUV-uri practice pe care le poți cumpăra cu bani puțini. Oferă spațiu și confort
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!
FOTO. Loredana Groza, la sala de fitness. Nici nu zici că are 52 de ani
FOTO. Loredana Groza, la sala de fitness. Nici nu zici că are 52 de ani