Programul complet al Campionatului Mondial de gimnastică, de la Montreal. Când intră în competiţie reprezentanţii României

28 sep 2017 3061 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Programul complet al Campionatului Mondial de gimnastică, de la Montreal. Când intră în competiţie reprezentanţii României

Montrealul este gazda Campionatului Mondial de gimnastică în perioada 2 - 8 octombrie, în anul în care oraşul aniversează 375 de ani de la inaugurare.

România trimite în competiţie nouă sportivi (echipă de şase la masculin plus trei gimnaste) şi visează să regăsească drumul către cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ultimul aur mondial a fost câştigat pentru România de Ana Porgras, la bârnă, în 2010, atunci când competiţia s-a desfăşurat la Rotterdam. De altfel, în ultimii zece ani, România a câştigat doar de două ori medalii de aur la Mondiale: în 2009 - prin Marian Drăgulescu (la sol şi sărituri) şi în 2010.

Programul Campionatelor Mondiale

Campionatul Mondial programează trei zile de calificări, de luni până miercuri, iar finalele încep joi, 5 octombrie, cu ultimul act de la individual compus. Băieţii noştri intră în concurs luni, fetele dau start evoluţiei miercuri.

Luni, 2 octombrie: calificările masculine - 3 subdiviziuni, începând cu ora 9:30 la Montreal - adică ora 16:30, la Bucureşti. România intră în concurs în subdiviziunea a treia, de la 18:00 - 21:00 - ora locală. Fanii gimnasticii din România trebuie să facă noapte albă dacă vor să îi vadă pe Drăgulescu & Co, luni spre marţi - de la ora 01:00. 

  • 01:00 - 04:00, ora României. Sportivii români vor evolua în subdiviziune cu gimnaşti din China, Canada, Mongolia, Rusia, Ungaria, Letonia, Australia, Japonia, Kazahstan, Georgia, Portugalia, Franţa, Slovenia, Spania şi Republica Dominicană
  • Reprezentanţii României: Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Andrei Groza

Marţi, 3 octombrie: calificările masculine şi feminine. O subdiviziune la masculin, de la 16:30 - 20:00 la Bucureşti, şi două subdiviziuni feminine (după ora 23:00 la Bucureşti). Este zi de pauză pentru delegaţia României.

Miercuri, 4 octombrie: calificările feminine - ultimele trei subdiviziuni. România intră în sală în prima serie, programată în intervalul 20:00 - 22:30 - ora României.

  • 20:00 - 22:30, ora României. Larisa Iordache, Cătălina Ponor şi Ioana Crişan vor evolua într-o subdiviziune care mai include gimnaste din Azerbaijan, Mexic, Cehia, Norvegia, Slovacia, Olanda, Puerto Rico, Austria, Elveţia şi Lituania.

4 zile de finale

Dacă reprezentanţii României obţin calificările în finale conform aşteptărilor, cea mai aglomerată zi de întrecere ar urma să fie duminica.

Joi, 5 octombrie: finala masculină de individual compus - de la ora 02:00, în România

Vineri, 6 octombrie: finala feminină de individual compus - de la ora 02:00, în România

Sâmbătă, 7 octombrie: cinci finale pe aparate, începând cu ora 20:00, în România: sol, cal cu mânere şi inele în competiţia masculină, sărituri şi paralele în concursul feminin

Duminică, 8 octombrie: cinci finale pe aparate, începând cu ora 20:00, în România: sărituri, paralele şi bară în competiţia masculină, bârnă şi sol în concursul feminin

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.