Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu

26 sep 2017 971 afişări Gimnastica
Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu

Cu o zi înainte de plecare la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Montreal, cele trei vedete ale loturilor României, Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu, au fost decorate la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Cătălina Ponor a primit Ordinul Serviciul Credincios în Grad de Ofiţer, Larisa Iordache a fost recompensată cu Ordinul Meritul Sportiv, Clasa a III-a, iar Marian Drăgulescu şi-a completat colecţia cu Ordinul Serviciul Credincios în Grad de Ofiţer.

Ceremonia a avut loc marţi la Palatul Cotroceni, în prezenţa ministerului tineretului şi sportului, Marius Dunca, dar şi a antrenorilor Cristian Moldovan, Lucian Sandu şi Ioan Suciu.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe cei trei sportivi şi le-a urat succes la Mondiale.

”Am deosebita onoare de vă felicita pentru rezultatele excepţionale obţinute în gimnastică pe parcursul carierei. În semn de apreciere şi recunoştinţă pentru modul lăudabil în care reprezentaţi ţara, pentru determinarea şi perseverenţa de care aţi dat dovadă, vă ofer aceste decoraţii şi vă mulţumesc pentru momentele emoţionante pe care ni le-aţi oferit nouă, tuturor românilor. Am ţinut în mod special să vă înmânez aceste distincţii astăzi, cu câteva ore înainte să plecaţi la Campionatele Mondiale de la Montreal, un loc simbolic pentru performanţele din gimnastica românească. Am vrut, aşadar, ca aceste distincţii să fie pentru dumneavoastră un imbold, pentru că românii au în continuare mari aşteptări de la dumneavoastră”, le-a spus Iohannis celor trei sportivi.

La ceremonie au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Marius-Alexandru Dunca, şi a preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu. Acestora preşedintele Iohannis le-a transmis că este nevoie de o strategie coerentă în domeniul sportului astfel încât performanţele obţinute de cei trei gimnaşti să nu mai fie o excepţie

”Sper că astăzi, mai mult ca oricând, într-un moment în care performanţele noastre sportive sunt mai degrabă excepţii, autorităţile centrale şi locale să înţeleagă acest lucru şi să se aplece cu atenţie asupra acestui domeniu. Avem potenţialul de a reedita mari succese, însă fără un plan bine pus la punct, fără o strategie coerentă, este greu de crezut că ne vom întoarce acolo”, a mai spus Iohannis.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.