Preşedinte FRG, Adrian Stoica: "M-a impresionat toată echipa cum s-a adunat şi s-a bătut pentru aur"

17 mai 2014 1022 afişări Gimnastica
Preşedinte FRG, Adrian Stoica: "M-a impresionat toată echipa cum s-a adunat şi s-a bătut pentru aur"

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, după ce România a cucerit titlul european la Sofia, că a fost impresionat de felul în care echipa "s-a adunat şi s-a bătut pentru aur, de la un capăt la celălalt al finalei".

"A fost un concurs extrem de tare, dar şi de frumos. Marea Britanie a arătat o echipă foarte solidă, care din calificări a mers aproape de valoare ei maximă. Noi am greşit în calificări, dar azi s-au adunat foarte bine fetele. A fost un concurs încărcat de emoţii, de tot ce înseamnă un concurs mare. Rusia e într-o perioadă mai puţin fastă, are fete accidentate, atât au putut azi, dar să nu ne gândim pe viitor că asta e valoarea ei. Personal, m-a impresionat toată echipa României, cum s-a adunat şi s-a bătut pentru medalia de aur de la un capăt la celălalt al finalei. Am avut şansa să fim aproape de ţară, la Sofia, iar oamenii veniţi de acasă ne-au încurajat, le mulţumim, au fost un «jucător» ca la fotbal, jucătorul din afara terenului", a declarat preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, pentru MEDIAFAX.

Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat, sâmbătă, medalia de aur, la Campionatul European de la Sofia, cea de argint revenind Marii Britanii, iar medalia de bronz, echipei Rusiei. România a obţinut următoarele note în finala pe echipe:

Sărituri – Ştefania Stănilă nota 14.666, Silvia Zarzu 14.633 şi Larisa Iordache 14.866

Paralele – Ştefania Stănilă 13.500, Diana Bulimar 14.133, Larisa Iordache 13.966

Bârnă – Diana Bulimar 14.533, Andreea Munteanu 14.933, Larisa Iordache 14.700

Sol – Andreea Munteanu 14.133, Diana Bulimar 14.225, Larisa Iordache 14.466.

Cu un total de 172.754 puncte, România a cucerit medalia de aur. Pe podium au mai urcat Marea Britanie (170.663 puncte) şi Rusia (169.329).

România va mai fi reprezentată la CE feminine în finalele pe aparate de duminică, de Larisa Iordache la sărituri, paralele, bârnă şi sol, respectiv de Diana Bulimar în finala de la bârnă.

Delegaţia României a obţinut anterior două medalii la junioare: bronz cu echipa şi argint, prin Laura Jurcă la individual-compus.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia este obţinerea a trei-patru medalii. La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cel din 2014 fiind al şaptelea din palmaresul echipei tricolore.

Sursa: Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.