Porgras, a cincea în finala de la sol!

18 oct 2009 23 afişări Gimnastica
Porgras, a cincea în finala de la sol! Porgras luptă pentru podium la sol

Ana Porgras a avut o zi extrem de slabă în finalele pe aparatede astăzi. Dacă ieri gimnasta a obţinut o medalie de bronz puţinscontată, la paralele, astăzi ea nu a mai reuşit să aibă oprestaţie la fel de bună. A ratat la bârnă, unde avea un exerciţiude aur mondial şi nu a reuşit să intre în cursa pentru medalii niciîn finala de la sol.

Porgras obţinuse a treia notă în calificări, dar nu a putut săemită pretenţii pentru podiumul mondial. Cu 14.125 gimnasta noastrăs-a clasat abia pe locul 5 într-o finală câştigată de gimnastabritanică, Elisabeth Tweddle. Argintul a fost acontat deaustralianca Lauren Mitchell, cu 14.550, în timp ce bronzul a luatcalea Chinei - Sui Lu, cu 14.300 s-a clasat a treia.

Finala de la sol a fost marcată de un accident groaznic.Gimnasta columbiană Jessica Gil Ortiz a suferit o accidentaregravă; în momentul în care se pregătea de o diagonală, columbiancaa ratat aterizarea şi a căzut în cap. Imediat după căzătură, ea areuşit să se ridice în genunchi. Sportiva a fost scoasă din sală petargă, având gâtul imobilizat.

Aşa am trăit finalade la sol

8. Ultimaconcurentă la sol, chinezoaica Linlin Deng, primeşte 13.875 şi sesituează pe 7.

7. Lauren Mitchell(AUS)obţine 14.550 şi are o medalieasigurată, fiind în acest moment pe poziţia secundă, după ElisabethTweddle.

6. RusoaicaAnnaMYZDRIKOVA ne spulberă speranţelepentru bronz, obţinând 14.275.

5.Porgras îşi începefoarte bine exerciţiu şi stă la capătul primei diagonale. Dinpăcate, la cea de-a doua sportiva noastră iese din covor doi-treicentimetri. A treia diagonală este foarte bine executată. Foartebună şi cea de-a patra linie, un exerciţiu sigur, păcat de aceaieşire din covor.Punctajul gimnastei noastre esteunul mic, 14.125, locul 3 pentru moment.

4. Sui Lu (China)are un exerciţiu extrem de complex, pentru care primeşte doar14.300.

3. Rebecca Bross(SUA) obţine doar 14.125.

Concursul se va relua, după ce gimnasta a fostimobilizată şi transportată pe targă, în afaraarenei.

2.JessicaGIL Ortiz dinColumbia nu reuşeştesă îşi termine exerciţiul, după o cădere la finalul unei diagonale.Sportiva din America de Sud rămâne inertă pe covor şi medicii pardestul de agitaţi în jurul său. Toată sala din Londra îşi ţinerespiraţia, aşteptând cu sufletul la gură ca gimnasta să îşi revinădupă căzătură. Pentru moment, concursul esteoprit.

1. ElisabethTweddle deschide concursul în finala de la sol. Gimnasta din MareaBritanie obţine 14.650


Medaliată ieri cu bronz mondial la paralele, Ana Porgrasîncearcă să treacă peste ratarea de astăzi de la bârnă şi să facăun exerciţiu bun la sol. De altfel, la acest aparat ea îşi vaîncheia evoluţia la Mondialele de la Londra.

În calificări ea a obţinut a treia notă, 14,175 şi în finală vaevolua a cincea. Concursul începe la ora 17:15.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.