Picătura chinezească! Drăgoi luptă cu diagnosticele!

22 dec 2009 64 afişări Gimnastica
Picătura chinezească! Drăgoi luptă cu diagnosticele! Picătura chinezească! Drăgoi luptă cu diagnosticele!

Mezina lotului României la JO de la Beijing, Gabriela Drăgoi, seanunţa una dintre gimnastele de viitor ale generaţiei ei. Opuştoaică graţiosă, înăltuţă, care la nici 16 ani ajungea în finalaolimpică la bârnă, în detrimentul colegelor favorite la acestaparat, Sandra Izbaşa şi Steliana Nistor. Un podium de vise, dedorinţe, de speranţe.

După un an, totul a rămas la fel. Numai visele s-au mai ciobitun pic, şi cu fiecare lună se depărtează tot mai mult. "Atuncitotul părea posibil şi numai când mă gândeam că era abia începutul,parcă adunam mai multă ambiţie şi dorinţă de a munci. Însă nimicdin ceea ce visam atunci nu a mai fost", mărturiseşte Gabi, iarochii căprui îi înoată în lacrimi.

Patru luni fărăantrenamente

Imediat după întoarcerea din China, durerile de care se plângeala piciorul stâng au primit un nume ciudat, care urma săcântărească extrem de greu în viitorul ei: fractură de stres.Repaus total. Patru luni. "În gimnastică şi o singură zi când nuintri în sală se cunoaşte. Patru luni înseamnă sfârşitul casportiv, înseamnă să treci de la o viaţă superactivă la nimic. Afost cumplit, am început să iau în greutate, totul s-a dat pestecap", spune buzoianca. A fost primul hop din lungul şir ce vaurma.

Gânduri de renunţare

A reînceput antrenamentele, însă la intensitate mică şi doar pedouă aparate, paralele şi bârnă. O pregătire cu picătura în caremai mult stă, pândind zilele în care durerile erau mai suportabileşi putea să lucreze pe "puntea suspinelor", unde visa să smulgăprima medalie individuală de aur. "Când mergi la sală doar să faciîncălzire şi să lucrezi puţin, îţi vin tot feluri de gânduri. M-amgândit să şi renunţ, pentru că nu mă mai regăseam în ceea cefăceam, nu mai era nicio plăcere, nu mai era nimic", murmură Gabi.Răbdarea şi diplomaţia antrenorilor, gândul că acolo era viaţa ei,totul a făcut-o să meargă mai departe. Între timp, un noudiagnostic a apărut: fisură de tibie.

Viitorul esteincert

Cu dureri, strângând din dinţi, a mers la Europenele de laMilano. Visul de aur de la bârnă a fost de data aceasta unul debronz, dar gheaţa medaliilor individuale era spartă: "Erambucuroasă, dar tristă în acelaşi timp că nu am putut mai mult.Totuşi, încă mai eram în vârf, bătându-mă cu cele mai bune",zâmbeşte reţinut. S-a întors la Deva şi a continuat pregătirea însalturi pentru Mondiale. Lupta cu motivaţia şi cu greutatea era dince în ce mai greu de câştigat: "E greu să mergi în sală şi să nu îigăseşti locul, să vrei să faci şi să nu poţi. Parcă nici nu maipoţi trage de tine, nu îţi mai doreşti nimic". A ieşit la Londraîncă din calificări, iar finala olimpică în care ocupase locul 5părea mai îndepărtată ca oricând. "Acum trebuie să o iau de lacapăt. Îmi doresc să mă pot pregăti ca să pot prinde echipa pentrula anul şi să ajut cum pot mai bine la cele două aparate la care măpregătesc. Este cea mai mare dorinţă a mea", subliniază Gabi. Odorinţă de care încă atârnă viitorul unei gimnaste spre care, înurmă cu un an, se îndreptau admiraţia şi speranţele tuturor. Încăun vis de podium.

Medalii Gabriela Drăgoi:

Aur - echipa la CE 2008
Bronz - echipa la JO Beijing 2008, Bârnă la CE 2009

17 ania împlinit Gabriela Drăgoi în acest an

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.