Pe urmele lui Marian Drăgulescu! Doi gimnaşti gemeni sunt pata de culoare a delegaţiei tricolore la FOTE şi calcă deja pe „traseul” marelui campion român

23 iul 2019 762 afişări Gimnastica
Pe urmele lui Marian Drăgulescu! Doi gimnaşti gemeni sunt pata de culoare a delegaţiei tricolore la FOTE şi calcă deja pe „traseul” marelui campion român

Doi gemenii speră să readucă gimnastica masculină la perioada de glorie când Marius Urzică şi Marian Drăgulescu făceau show la marile competiţii. Fraţii Burtănete sunt o pată de culoare în delegaţia României la FOTE.  Băieţii intră azi în concursul pe echipe la Baku. Rezultatele vor conta şi pentru calificarea în finalele pe aparate şi individual-compus.

Campion mondial de juniori anul acesta (primul din istorie), Gabriel Burtănete este portdrapelul României la Olimpiada de tineret de la Baku. Puştiul de 17 ani este specialist chiar la sărituri, proba în care idolul său Marian Drăgulescu a scris istorie şi a cucerit 4 titluri mondiale. Fratele său Robert vrea şi el să calce pe urmele "Marocanului".

”Mergem să luăm medalii. Mă simt special deoarece simţi spiritul olimpic. E o onoare, este şi o responsabilitate faptul că sunt port-drapelul României”.

Puştii sunt uşor de confundat din afară. Cei care stau zilnic alături de ei nu se mai păcălesc. ”Antrenorii şi colegii s-au obişnuit cu noi. Dacă stai mult timp cu noi, începi să ne deosebeşti”, punctează Robert.

Gemenii, rivali la antrenamente

Gabriel şi fratele său se ajută la antrenamente. Îşi aranjează unul altuia aparatele de concurs. Rivalitatea însă există şi este maximă, spun ambii zâmbind. Cei doi gemenii se descurcă şi la exerciţiile sincronizate. ”E o concurenţă între noi, la sală, în fiecare zi. Dacă face mai bine, îmi vine mie nervul ăla, să fac eu mai bine, să-l întrec”, adaugă Robert.

Idolul lor este, oarecum firesc, Marian Drăgulescu. ”Am şi concurat cu el. Încă nu pot să fac exerciţiile lui ca nivel de dificultate, dar să sperăm că o să-i calc pe urme”, spune Gabriel.

Obiectiv: Medaliii pe aparate şi top6 la echipe

Adrian Meleancă, antrenor coordonator al lotului naţional masculin, a prezentat aşteptările tricolore:  ”Avem gânduri măreţe. Dorim să facem treabă foarte bună, avem speranţe la mai multe finale şi să cucerim una-două medalii. Sperăm să terminăm între primele 6, la echipe. Gimnastica masculină a traversat o perioadă mai dificilă, însă suntem pe un drum bun acum. La Campionatul Mondial, Gabriel a reuşit să ridice steagul acolo sus şi să revenim acolo unde ne este locul”.

Lotul de gimnastică la FOTE

(feminin) Ioana Andreea Stănciulescu, Silviana Maria Sfiringu-Gheorghe, Irina Antonia Duţă - Antrenori: Nicolae Forminte şi Liliana Cosma,

(masculin) Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Raul Gabriel Stoica.

Antrenori: Adrian Meleancă şi Cornel Burduhosu.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.