Patru finale!

4 apr 2009 16 afişări Gimnastica
Patru finale! Daniel Popescu a prins finalele la cal cu mânere și sărituri

Elevii lui Nicuşor Pascu au făcut primul pas spre îndeplinirea obiectivului care şi l-au trasat la CE, prezenţa în cât mai mult finale, pentru a lupta pentru podium. Astfel, Flavius Koczi şi Marius Berbecar s-au calificat în finala la individual compus (astăzi, ora 16:20/TVR2), Daniel Popescu (foto) la cal cu mânere şi Cosmin Popescu la paralele. Săriturile, aparatul forte al tricolorilor, au adus la un eveniment neprevăzut. Vicecampionul mondial Daniel Popescu şi vicecampionul european din 2006, Alin Jivan, au obţinut aceeaşi notă: 15,950.

Din cauză că regulamentul limitează doar la doi numărul sportivilor din aceeaşi ţară care intră în finală, şi cum Flavius Koczi a obţinut 16,125, fiind deja calificat, staff-ul tehnic l-a desemnat pe Daniel Popescu să fie al doilea reprezentant la sărituri. "M-am consultat cu Ştefan Gal şi am decis ca Dani Popescu să meagă în finală. În caz că se va întâmpla ceva, va intra Jivan. În calificări, băieţii au făcut un concurs bunicel, au fost şi pozitive şi unele mai puţin plăcute, mă refer la ratări. Dacă se vor concentra cred că la individual compus şi Koczi şi Berbecar pot face un concurs fără ratări", a declarat antrenorul Nicuşor Pascu.

 

Tămîrjan luptă pentru medalie

La feminin, azi (ora 14:00 / TVR2), este programată finala la individual compus, unde vom fi reprezentați de Ana Maria Tămîrjan (locul 2 în calificări) şi Diana Chelaru (locul 15 în calificări). Speranţele la podium sunt legate de medaliata cu bronz la sol, la CE 2008, Tămârjan.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.