OFICIAL | A făcut scandal degeaba! Drăgulescu, OUT din lotul de gimnastică pentru Campionatele Europene de la Glasgow

26 iul 2018 1339 afişări Gimnastica
OFICIAL | A făcut scandal degeaba! Drăgulescu, OUT din lotul de gimnastică pentru Campionatele Europene de la Glasgow

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat loturile pentru Campionatele Europene de la Glasgow. Aşa cum se preconiza, Marian Drăgulescu nu a fost convocat pentru turneul din Marea Britanie.

Cel mai titrat sportiv al României nu a fost selecţioant în lotul naţional de gimnastică pentru europene. Argumentul adus de FRG a fost acela că Marian nu şi-a revenit complet după problemele de inimă şi nu poate face faţă turneului. Deşi decisese să concureze pe semnătură, Institutul Naţional de Medicină Sportivă nu şi-a dat acordul, susţinând că gimnastul nu poate depune un efort susţinut în următoarele 3 luni. Decizia a venit în contradicţie cu opinia doctorului lui Drăgulescu, care declarase că acesta poate concura fără probleme.

Domnul Drăgulescu a fost tratat excepţional. Se poate dovedi cu documente că poate face gimnastică fără probleme. Din punctul meu de vedere şi al altor specialişti, el este nu are vreun impediment în participarea la Campionatul European de la Glasgow”, declarase dr. Oren Iancovici, medicul cardiolog al Centrului de Excelenţă ARES.

Joi, FRG a emis un comunicat de presă prin care anunţă sportivii selecţionaţi în vederea prezenţei la europenele din Marea Britanie. Competiţia feminină se desfăşoară în perioada 2-5 august, iar România va fi reprezentată de Denisa Golgotă, Anamaria Ocolişan, Carman Ghiciuc, Laura Iacob, Nica Ivănuş în competiţiile de senioare. Lotul junioarelor este compus din Silviana Sfiringu, Ana-Maria Puiu, Antonia Duţă, Ioana Stănciulescu şi Daniela Trică.

Proba masculină se va desfăşura în perioada 9-12 august. La seniori, ţara noastră va fi reprezentată de Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Ovidiu Prichindel, şi Robert Ghiuzan. Juniorii ce vor fi deplasaţi în Marea Britanie sunt Răzvan Marc, Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Rafael Szabo şi Eduard Gavrilă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.