Octavian Bellu se gândeşte dacă va mai continua la conducerea tehnică a lotului de gimnastică

29 mai 2014 705 afişări Gimnastica
Octavian Bellu se gândeşte dacă va mai continua la conducerea tehnică a lotului de gimnastică

Octavian Bellu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că se gândeşte dacă va continua să antreneze lotul de gimnastică, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR atunci este prea bătrân şi pentru a mai munci în sală.

"Nu sunt supărat, ştiam rezultatul dinainte. Lucrurile erau tranşate, victoria s-a anunţat de ieri. Îi urez succes preşedintelui, nu-i va fi uşor, dar eu îmi păstrez dreptul de a mă gândi dacă mă mai implic în această mişcare olimpică prin lotul feminin de gimnastică. Nu cred că doare pe nimeni că aş putea renunţa la lotul de gimnastică. Îmi dau seama că am pierdut 30 de ani prin sală şi am fost la şapte Olimpiade, dar nu contează. Se pare că ce am făcut 30 de ani nu contează. Se pare că sunt în alt timp şi nu vreau să încurc pe nimeni. Nu înseamnă că îmi voi schimba felul de a fi şi nici nu voi face compromisuri. Vreau să stau în picioare şi să fiu mândru de ce am făcut. Se pare că a venit timpul să-mi văd de problemele şi de viaţa mea. Dacă tot sunt prea în vârstă pentru funcţia de preşedinte COSR sau nu am făcut destul pentru olimpism, vă daţi seama cât sunt de bătrân să stau şi în sală, să încerc să câştigăm medalii de carton, cum au spus unii. Am valoare, iau medalie, eu în asta cred, nu am valoare, nu iau medalie. Aşa am fost educat şi cred că este valabil şi pentru COSR", a a spus Bellu, pentru MEDIAFAX.

Bellu nu regretă că a candidat pentru preşedinţia COSR, precizând că nu ar fi avut nicio satisfacţie dacă ar fi ajuns la conducerea acestui for prin "pârghii sau influenţe oculte".

"Nu vreau să mai caut argumente, dar nu regret că am candidat. Dacă nu eram acolo mi-aş fi reproşat că nu am făcut-o. Alţii mi-ar fi spus «te-aş fi ajutat, dar nu ai fost acolo». Însă acum m-am lămurit cum sunt federaţiile şi oamenii. Mi-a ajuns. Am demisionat de la COSR din postura de director al Academiei de Excelenţă, înaintea alegerilor, ca să las un loc liber pentru a fi acoperite promisiunile. Vă spun sincer, dacă ajungeam preşedinte, prin pârghii sau influenţe oculte, nu aş fi avut nicio satisfacţie. Dacă nu am putut să mă impun prin ce am făcut în spaţiul olimpic, e un mare semn de întrebare. Nu am vrut să am datorii la nimeni, sunt liniştit şi satisfăcut că mi-am îndepărtat ultima urmă de îndoială că nu sunt ceea ce se doreşte la COSR în momentul de faţă. Ca simplu membru al COSR îmi rezerv dreptul de a mă repoziţiona faţă de această instituţie care în opinia mea a organizat alegeri fără fair-play", a adăugat el.

Octavian Bellu a mai intenţionat să îşi depună candidatura la cea mai înaltă funcţie în cadrul COSR la algerile din 2008, dar a renunţat în cele din urmă deoarece a considerat că forul olimpic are nevoie de continuitate pentru a reuşi finalizarea proiectelor începute de Octavian Morariu în mandatul precedent.

Alin Petrache este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), el fiind ales cu 143 de voturi la Adunarea Generală de joi, în locul lui Octavian Morariu, care a demisionat la 15 aprilie.

Petrache, care a fost susţinut de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, a câştigat din primul tur în faţa contracandidaţilor Octavian Bellu, care a primit 33 de voturi, şi Elisabeta Lipă - 21 de voturi. Cinci voturi au fost invalidate.

Mandatul lui Alin Petrache, 37 de ani, actualul conducător al Federaţiei Române de Rugby, va fi până în 2016, an în care ar fi expirat cel al fostului preşedinte Octavian Morariu, care a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.