O singură medalie la CM: Iordache, bronz la sol. Larisa a ratat la bârnă, Izbaşa a fost penultima la sol. Rezultatele românilor în finalele de azi

6 oct 2013 4683 afişări Gimnastica
O singură medalie la CM: Iordache, bronz la sol. Larisa a ratat la bârnă, Izbaşa a fost penultima la sol. Rezultatele românilor în finalele de azi
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Delegaţia României a încheiat participarea la CM din Belgia cu următoarele rezultate: Marius Berbecar - locul 7 la sărituri şi locul 6 la paralele, Larisa Iordache - locul 4 la individual-compus, locul 7 în finală la bârnă şi medalie de bronz în finală la sol, Sandra Izbaşa - locul 7 în finală la sol.

România se întorarce cu o singură medalie de la Mondialul de gimnastică de la Antwerp. Larisa Iordache a reuşit să se adune după ratarea de la bârnă şi a obţinut bronzul la sol.

Ultima zi de competiţii se anunţa promiţătoare pentru delegaţia noastră; Larisa Iordache avea prima şansă în finala de la bârnă şi a treia notă de calificare în cea de la sol, în timp ce Sandra Izbaşa pleca având a doua notă de calificare la sol.

Calculele hârtiei nu au fost respectate, fetele noastre ratând, astfel că singura care a evitat ruşinea de a ne întoarce din nou cu tolba de medalii goală (aşa cum s-a întâmplat la Tokyo, la ultima ediţie) a fost Larisa Iordache.

De menţionat şi rezultatele lui Marius Berbecaru, care a obţinut locul 6 la paralele şi 7 la sărituri.

La CM de la Antwerp au luat startul 410 gimnaşti (269 băieţi şi 141 fete), acordându-se medalii în finalele pe aparate şi la individual-compus.

La ediţia din 2011 a Campionatelor Mondiale, România nu a câştigat nicio medalie, după 30 de ani de la o contraperformanţă similară.


Finala de la sol

Simon Biles (SUA) 15.000

Vanessa Ferrari (Italia) 14.633

Larisa Iordache (România) 14.600

Mai Murakani (Japonia) 14.466

Giulia Steingruber (Elveţia) 14.333

Kyla Ross (USA) 14.333

Sandra Izbaşa (România) 13.733

Elisabeth Black (Canada) 13.566

Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la sol. Din păcate, după o evoluţie bună, Sandra Izbaşa a ratat la ultima linie, exact ca la Jocurile Olimpice de la Londra. Finala a fost câştigată de noua senzaţie din gimnastica feminină, Simon Biles.

Sportiva din SUA - campioană la individual compus - a avut cel mai complex exerciţiu şi a reuşit să o întreacă pe Vanessa Ferrari (bronz la bârnă, azi). De notat că Biles este prima gimnastă după Shannon Miller care reuşeşte să se califice în toate finalele pe aparate la o ediţie a Campionatului Mondial.


Finala la paralele masculin

Marius Berbecar a obţinut 15.000 la paralele şi s-a clasat pe locul şase în finala disciplinei. Aurul Chaopan Lin (China) şi Kohei Uchimura (Japonia) au obţinut 15.666 şi au urcat, la egalitate, pe prima treaptă a podiumului.  John Orozco (SUA) - 15.533 - a obţinut bronzul.


 


Finala la bârnă

După ce a ratat medalia la individual compus vineri seară, din cauza aparatului său favorit, bârna, Larisa Iordache nu a găsit puterea pentru a-şi lua revanşa în finala disciplinei. Sportiva de 17 ani nu a putut "îmblânzi" nici de această dată cel mai dificil aparat din gimnastica feminină şi a eşuat în tentativa de a deveni campioană mondială.

Intrată în concurs cu cea mai mare notă din calificări - 15.266 - Larisa a căzut de pe "puntea suspinelor" şi, deşi adversarele nu au obţinut note foarte mari, nu a putut emite pretenţii la podium. Noua campioană mondială la bârnă este Aliya Mustafina, din Rusia, căreia, deşi nu i-a fost admisă contestaţia, a obţinut o notă suficient de mare pentru a-şi asigura medalia de aur. Podiumul a fost completat de Kyla Ross şi Vanessa Ferrari.

Larisa îşi poate lua revanşa în finala de la sol, unde s-a calificat cu a treia notă. Emoţiile pentru noi vor fi duble, şanse la medalii având şi Sandra Izbaşa, calificată cu a doua notă în acea finală.

Rezultate:

Aliya Mustafina:14.900 (sportiva din Rusia a depus o contestaţie, însă aceasta a fost respinsă. Nota nu va fi schimbată)

Kyla Ross: 14.733

Vanessa Ferrari: 14.300

Carlota Ferito: 14.283

Chunseng Shang: 14.133

Simone Biles: 14.133

Larisa Iordache: 13.933

Anna Rodionova: 13.100


Finala masculină la sărituri

Hak Seon Yang e Campion Mondial în proba de sărituri, pentru a doua oară consecutiv! Cu o medie de  15.533, sportivul din Coreea de Sud nu le-a dat nicio şansă adversarilor.

Aşa arată podiumul: 1. Hak Seon Yang, 2. Steven Legendre, 3 Kristian Thomas.

Marius Berbecar încheie concursul pe locul 7.


Steven Legendre trece pe primul loc, cu două sărituri foarte bune. Media americanului e 15.249 şi îi asigură o medalie. Rămâne de văzut cât de valoroasă.


Kenzo Shirai (Japonia) urcă pe locul 2, cu o medie de 15.133. TOP 3 în acest moment: 1. Thomas, 2. Shirai, 3. Sasaki Junior


Sergio Sasaki Junior (Brazilia) obţine o medie 15.099, care îl plasează momentan pe locul 2. Marius Berbecar  e pe 4


Oleg Verniaiev ratează aterizarea la a doua săritură şi iese din cursa pentru medalii. Cu o medie de 14.449, Verniaiev e în afara podiumului.


O nouă schimbare de lider, după a treia săritură: Kristian Thomas, cu  15.233. Urmează ucraineanul Oleg Verniaiev.


Brazilianul Diego Hypolito urcă pe primul loc, cu 15.049, după două sărituri.


A început finala pe sărituri, iar Marius Berbecar a fost gimnast intrat în concurs.

Cu două sărituri de 14.800 şi 14.900, Marius are o medie de 14.850

 


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.