Nicolae Forminte: "Nu am nicio antipatie faţă de Bellu şi Bitang. Sunt ultimul care le-ar contesta meritele!"

3 iun 2010 79 afişări Gimnastica
Nicolae Forminte: "Nu am nicio antipatie faţă de Bellu şi Bitang. Sunt ultimul care le-ar contesta meritele!" Nicolae Forminte: "Mi s-a făcut o mare nedreptate!"

Antrenorul Nicolae Forminte, care a renunţat la conducerealotului feminin de gimnastică a României, a declarat, joi, într-oconferinţă de presă, că i s-a făcut o mare nedreptate, dar aprecizat că este ultimul care ar contesta meritele cupluluiOctavian Bellu - Mariana Bitang.

"Nu există nicio antipatie faţă de Octavian Bellu şiMariana Bitang. Sunt ultimul care aş putea contesta meritele lor,mai ales că şi eu m-am aflat o lungă perioadă în colectivul lortehnic. La cum am preluat eu echipa trebuia să fii jumătateinconştient ştiind ce se aşteaptă de la tine. Consider că mi s-afăcut o mare nedreptate. După Europene am ştiut că se va întâmplaacest lucru. A urmat apoi un cantonament la Izvorani în care s-aacumulat foarte mult stres. A fost acolo o acţiune la care auparticipat toate personalităţile gimnasticii româneşti, iar aceastăacţiune a avut loc fără ca eu să fiu anunţat. Iar pentru mine afost clar. Îmi reproşez doar faptul că am încercat prea mult să facpe plac tuturor", a spus Forminte,informează MEDIAFAX.

Tehnicianul a explicat că decizia de a demisiona nu are legătură cuorgoliul său. "Decizia mea nu are nimic de-a face cuorgoliul, când se pune în balanţă binele gimnasticii româneşti nuse poate pune în discuţie orgoliul. Recunosc însă că sunt orgolios,mândru, demn, dar fără aceste atribuţii nu ai dreptul să îmbracitricoul naţional. Orice om face compromisuri cu demnitatea lui,însă până la un punct. Lotul este mai valoros decât cel pe carel-am preluat eu în urmă cu cinci ani pentru că eu atunci nu aveamnicio senioare în lot. Sunt mulţumit de ce am realizat în cei cinciani şi o clasare pe locul trei la o competiţie oficială înseamnăceva. Cred că mi-am adus totuşi o contribuţie la cele 81 de medaliiîn calitate de antrenor în colectivul tehnic, cât şi în calitate deantrenor principal. Iar în plus am mai contribuit şi la peste 20 demedalii obţinute la juniori", a menţionat el.

Nicolae Forminte s-a arătat totuşi dispus să colaboreze cu OctavianBellu şi Mariana Bitang în cadrul colectivului tehnic lotuluifeminin de gimnastică a României, dar a exclus o revenire în cadrulclubului CS Farul Constanţa. "Dacă sunt dorit există căi decomunicare pentru o discuţie pentru a putea continua colaborarea.Dacă nu se va găsi modalitatea de a mă convinge să continui, atuncivoi rămâne demisionar. Singura care m-a contactat până acum a fostMariana Bitang şi am mai primit un e-mail de la Anca Grigoraş.Oricum, la obligaţiile familiale pe care le am nu pot sta la CSFarul pe zece milioane de lei", a adăugat Forminte.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.