Nadia Comăneci a primit titlul de ambasador mondial al sportului, la gala SportAccord

24 apr 2015 1826 afişări Gimnastica

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a primit titlul de ambasador mondial al sportului, joi, la Soci, în cadrul unei gale a SportAccord, organizaţie condusă de Marius Vizer, informează sportaccord.com.

Alături de Nadia Comăneci, au mai primit titlul de ambasador mondial al sportului foştii sportivi Lothar Matthaus (fotbal) şi Aleksandr Karelin (lupte greco-romane).

La prima ediţie a galei SportAccord Euronews, premiul pentru sportivul anului i-a revenit voleibalistului polonez Mariusz Wlazly, sportiva anului a fost desemnată Kaillie Humphries (Canada, bob), iar eroii din sport au fost aleşi Teddy Riner (judo) şi Alex Zanardi (paraciclism). De asemenea, Soci a primit premiul pentru oraşul anului pentru sport.

În plus, s-a decernat premiul "Joacă pentru schimbare" campaniei 805 Milioane de Nume, a Programului Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite, în colaborare cu internaţionalul suedez Zlatan Ibrahimovici, care îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că în lume 805 milioane de oameni suferă de foamete. Ibrahimovici nu a fost prezent la gală, el mulţumindu-le organizatorilor printr-un mesaj video.

În cadrul ceremoniei, au susţinut momente artistice Marcel Pavel şi Irina Nicolae.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.