Mondialele de Gimnastică 2017 | Seară neagră! Larisa Iordache s-a accidentat grav înainte de a intra în concurs, iar Cătălina Ponor a ratat calificarea în finalele la sol şi bârnă

5 oct 2017 8611 afişări Gimnastica
Mondialele de Gimnastică 2017 | Seară neagră! Larisa Iordache s-a accidentat grav înainte de a intra în concurs, iar Cătălina Ponor a ratat calificarea în finalele la sol şi bârnă

UPDATE Cătălina Ponor nu a prins nici finala la sol, după ce a terminat calificările abia pe locul 14. La bârnă, tripla campioană olimpică s-a situat pe locul 26.


La scurt timp după ce piaţa ”Place des Vainquers” din Parcul Olimpic de la Montreal a primit numele Nadiei Comăneci, după performanţele uluitoare de la Jocurile Olimpice din 1976, gimnastica feminină românească a avut o seară tare amară la Camionatele Mondiale care au loc în oraşul canadian. Larisa Iordache s-a accidentat grav la încălzire la sol, înainte de startul calificărilor, în timp ce Cătălina Ponor a ratat finala la bârnă, iar la sol ocupă doar locul 5 în clasamentul provizoriu. În concurs nu au intrat încă sportivele din Statele Unite şi China.

Veştile deloc bune dinspre lotul feminin au început să vină cu o zi înainte, când tripla campioană olimpică de la Atena a anunţat că se va retrage după Campionatele Mondiale din Canada, indiferent dacă va fi sau nu pe podium. Apoi, chiar înaintea startului în calificări, o ”lovitură” şi mai cruntă a lovit delegaţia României. Larisa Iordache, aflat în mare formă, cu şanse la medalii la individual compus şi bârnă, s-a accidentat grav la încâlzirea de la sol, aparat la care reprezentantele României urmau să debuteze.

”România în stare de şoc la Mondiale. Larisa Iordache s-a accidentat la încălzire şi e out de la Mondialele de la Montreal. Diagnostic, ruptura de tendon ahilian. Sănătatea ei e tot ce contează acum. Fii tare Larisa!”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.

Aşadar, au mai rămas să concureze Cătălina Ponor şi Ioana Crişan. Sportiva în vârstă de 30 de ani a prezentat pentru prima dată în carieră elementul Chusovitina, la final primind nota 13.266, cu care a urcat pe locul 5 provizoriu, la egalitate cu elveţianca Giulia Steingruber. Toată atenţia s-a îndreptat însă către bârnă, aparat la care Cătălina îşi pusese cele mai mari speranţe. Până atunci, am urmărit evoluţia Ioanei Crişan. Lipsa ei de experienţă la acest nivel şi-a spus cuvântul: 12.800 (sol), 13.600 (sărituri), 12.800 (paralele), 11.233 (bârnă), iar cu un total de 50.233 ocupă doar locul 14 în clasamentul la individual compus.

Cătălina Ponor a intrat ultima în calificări la bârnă, iar toate speranţele ei s-au spulberat chiar de la început. Ea a ratat la debutul integralului, la urcarea pe aparat, astfel că a primit doar 12.233, notă cu care a rămas în afara finalei. Nici prezenţa în finala la sol nu este sigură, având în vedere că mai sunt încă două subdiviziuni în calificări. Statele Unite şi China, dar şi Franţa, Italia, Germania, Japonia încă nu au concurat.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.