Momentul descătuşării pentru Ponor! Lacrimi de fericire după aurul câştigat la CE. "E normal să am lacrimi în ochi, am muncit enorm!"

23 apr 2017 3431 afişări Gimnastica
Momentul descătuşării pentru Ponor! Lacrimi de fericire după aurul câştigat la CE. "E normal să am lacrimi în ochi, am muncit enorm!" Foto: Dan Tăuţan (Mediafax)

Cătălina Ponor a câştigat medalia de aur în concursul de bârnă din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, probă în care Larisa Iordache a fost medaliată cu bronz.

Gimnasta de 29 de ani cucereşte astfel un trofeu continental, la cinci ani după ediţia din 2012, de la Bruxelles, când devenea campioană europeană cu echipa şi tot în proba de bârnă.

Aurul cucerit la Cluj reprezintă şi o revanşă pentru Ponor, după ratarea de la JO 2016, când a încheiat competiţia abia pe locul 7.

"M-am simţit extraordinar! E normal să am lacrimi în ochi pentru că am muncit enorm pentru această medalie, nu numai în ultimele şase luni, ci de mulţi ani. Ar fi fost păcat ca o secundă de neatenţie să-mi distrugă şansele de a câştiga această medalie. Le mulţumesc părinţilor, care au fost alături de mine, şi tuturor celor care au fost aici.

Îmi dă putere această medalie, normal. Este un început de drum pentru mine!", a declarat Cătălina Ponor la TVR 1, după medalia de aur cucerită la bârnă.

În vârstă de 29 de ani, Ponor a fost notată de arbitri cu 14,566 şi a fost urmată de sportiva olandeză Eythora Thorsdottir (18 ani), care a obţinut argintul după ce a fost notată cu 14,066, şi de Larisa Iordache (20 de ani), care a câştigat bronzul, cu nota 13,966.

Delegaţia României ajunge astfel la patru medalii câştigate la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, după ce sportivul Marian Drăgulescu a cucerit aurul la sol şi argintul la sărituri.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduieşte în perioada 19-23 aprilie Campionatele Europene de Gimnastică, competiţie la care participă 274 de gimnaşti, dintre care 168 băieţi şi 106 fete, din 37 de federaţii.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.