Misterul Anei! Regrete şi resemnare după retragerea din activitate a gimnastei de la care aşteptam medalie la JO

17 ian 2012 9514 afişări Gimnastica
Misterul Anei! Regrete şi resemnare după retragerea din activitate a gimnastei de la care aşteptam medalie la JO Misterul Anei! Regrete şi resemnare la toate nivelurile după retragerea din activitate a gimnastei de la care aşteptam o medalie la Londra

Retragerea din gimnastică a campioanei mondiale la bârnă, Ana Porgras, subiect prezentat ieri de ProSport, continuă să stârnească nedumerire. O decizie ce ridică multe semne de întrebare, cu atât mai mult cu cât gimnasta, care luna trecută a împlinit 18 ani, era una dintre sportivele creditate cu şanse la podiumul olimpic de la Londra 2012.

Decizia Anei Porgras de a părăsi gimnastica de performanţă a făcut valuri ieri în lumea sportului. Cu numai cinci luni înainte de a ajunge să lupte pentru visul ei, aurul olimpic, valoroasa gimnastă şi-a făcut bagajul şi a plecat din cantonamentul lotului de la Izvorani, pentru a se întoarce acasă, la Bârlad. "Am ajuns la un punct unde simţeam că nu mai pot merge înainte, simţeam că nu mai pot fizic", explica Ana. "Când nu te mai poţi încadra într-un sistem, renunţi!", replică şi antrenoarea Mariana Bitang.

MORARIU: "E O PIERDERE PENTRU ÎNTREG SPORTUL"
Hotărârea ei, departe de a fi înţeleasă, este întorsă însă pe toate feţele chiar de oficialii sportului românesc. "Nu-mi dau seama ce a determinat-o cu adevărat să facă acest lucru, mai ales că avea şanse mari la medalie. Este o pierdere mare nu doar pentru gimnastică, dar şi pentru sport, în general. În Comisia Tehnică Olimpică, forul de specialitate nu şi-a propus medalie pe echipe, ci pe aparate şi cu atât mai mult pierderea e mai mare. Este o retragere care ridică multe semne de întrebare", ne-a declarat Octavian Morariu, preşedintele COSR.

PAUL GÂLEA: "EA E O LUPTĂTOARE"
Luat prin surprindere de această veste a fost şi Paul Gâlea, cel care a descoperit-o şi a crescut-o în sala de la Galaţi. Poate antrenorul care o cunoaşte cel mai bine pe delicata gimnastă, Gâlea nu ştia că fosta lui elevă a renunţat la sport. "Tot timpul, Ana a fost un copil extrem de sensibil. Faptul că a luat aurul la Campionatul Mondial a fost o presiune poate prea mare pe umerii săi. Sunt surprins de decizia ei. Ştiam că îşi doreşte foarte mult să meargă la Jocurile Olimpice, pur şi simplu nu-mi explic ce s-a întâmplat, pentru că ea e o luptătoare", şi-a manifestat surprinderea tehnicianul gălăţean.

Şi în Bucureşti, la Federaţia Română de Gimnastică, planează misterul asupra retragerii Anei. "Am discutat în dese rânduri cu ea, efectiv nu mai vrea să se implice în acest sport, nu are nimic cu nimeni, nu dă vina pe nimeni. Nu ştiu de ce, acum, înaintea Jocurilor Olimpice", spune preşedintele Adrian Stoica. Regrete, păreri de rău şi multe întrebări. Totul este însă acum istorie pentru Ana.

192 de zile mai sunt până la debutul Jocurilor Olimpice

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.