Mezina a ratat finalele

2 oct 2013 1259 afişări Gimnastica
Mezina a ratat finalele

Alina Stănilă (15 ani), cea mai tânără participantă la CM din Anvers, nu s-a calificat în ultimul act de la sol şi bârnă

Azi intră în calificări Izbaşa (sol) şi Iordache (toate aparatele)


În cea de-a doua zi a Mondialelor de la Anvers au debutat şi calificările feminine. Odată cu ele şi primele emoţii, pentru că în prima subdiviziune a concurat şi Alina Stănilă, cea mai tânără participantă din acest concurs, ea urmând a împlini 16 ani pe 27 decembrie (cea mai vârstnică gimnastă în concurs este Oxana Şuşovitina - 38 de ani!).  Din păcate, emoţiile primei competiţii majore ca senioară par să îşi fi spus cuvântul. Acompaniată de Lucian Sandu, Alina a intrat în concurs la sol, chiar în prima rotaţie, fiind a patra pe lista de start. Evoluţia a fost una destul de curată, însă aterizarea joasă de la ultima diagonală şi alte greşeli de execuţie i-au adus o notă de 12.700. A doua evoluţie a mezinei de la CM a fost la bârnă. O ratare la unul dintre elemente, urmată de o cădere de pe aparat au făcut ca nota de la final să fie de 12.266.

În aceeaşi subdiviziune a concurat şi una dintre pretendentele la podium, gimnasta americană Kyla Ross, protagonista unei secvenţe interesante. După ce şi-a încheiat evoluţia la bârnă cu un exerciţiu fără ratare, pentru care a primit 14.466, antrenoarea ei a făcut contestaţie şi a obţinut o mărire cu o zecime a notei la dificultate, de la 5.8 la 5.9.
Azi vor intra în concurs şi Larisa Iordache (17 ani) şi Sandra Izbaşa (23 de ani).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.