Mascotă cu aripi

11 aug 2009 20 afişări Gimnastica
Mascotă cu aripi Mascotă cu aripi

Revenite la Deva după cantonamentul de la Izvorani, componentele lotului olimpic (foto) au dat ieri, la primul antrenament în sală, peste un oaspete neaşteptat: o bufniţă.
„Nu ştie nimeni cum a ajuns aici, dar e destul de liniştită. La antrenament s-a uitat să vadă ce facem, nu a zburat prin sală, nu ne-a deranjat cu nimic”, explică antrenorul Nicolae Forminte. Deşi nu este superstiţios, acesta mărturiseşte că, „dacă e să însemne ceva prezenţa ei în sală, mi-aş dori să fie de bine”.

Bufniţa, simbol al înţelepciunii, le dă însă oficialilor lotului şi celor ce administrează sala bătăi de cap. Aceştia se tem că pasărea ar putea răni vreo fată în timpul exerciţiilor. De aceea, pentru situaţia inedită se caută soluţii pe măsură. Astfel, au fost contactaţi cei de la serviciul de situaţii de urgenţă, dar şi Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor (AVP). „Vrem să folosim o armă cu tranchilizant ca să n-o rănim. Cei de la AVP ne-au sugerat să o facem mascota lotului şi să lăsăm noaptea uşile deschise la sală, poate iese afară”, conchide Forminte.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.