CM Gimnastică | „Eternul” Marian Drăgulescu, la o unghie de podium, la aproape 39 de ani! A încheiat finala mondială de la sărituri pe locul 4

CM Gimnastică |
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Marian Drăgulescu a încheiat finala de la sărituri la CM gimnastică de la Stuttgart pe locul patru, fiind la 125 miimi de medalia de bronz. La 39, cel mai medaliat gimnast din istoria României are asigurată o a cincea prezentă la Jocurile Olimpice, la Tokyo 2020.

Marian Drăgulescu salvează din nou imaginea gimnasticii românești, aducând un loc patru în finala masculină de sărituri la CM de la Stuttgart. Acesta este de departe cel mai bun rezultat al delegației tricolore la Stuttgart, în condițiile în care Marian Drăgulescu a obținut singura prezență într-o finală pe aparate dintre sportivii români (cumulat, feminin și masculin). Drăgulescu a ratat însă podiumul, în ciuda faptului că prima săritură l-a pus în cărți pentru o medalie strălucitoare, încheind concursul la 125 miimi de locul al treilea.

La aproape 39 de ani, pe care îi va împlini pe 18 decembrie, bucureșteanul, legitimat de CSA Steaua, a sperat la podium după o primă săritură foarte bună, aterizată cu multă siguranță pe saltea, primind, per total, a treia cea mai mare notă din concurs – 14,966. Încercarea a doua l-a penalizat însă pe tricolor, acesta având probleme în finalizarea înșurubării, dar și în a menține aterizarea. Pierzând două zecimi și la dificultate față de rușii Nagornyy, Dalaloyan și ucraineanul Radivilov la a doua săritură, cu 5,400 față de 5,600, Marian Drăgulescu a ratat astfel medalia în Germania.

Finala mondială de la Stuttgart, la sărituri, nu i-a răsplătit pe cei care au riscat. Shek Wai Hung (Hong Kong) și Hakseon Yang au fost singurii care au prezentat săritură sau sărituri cu notă de plecare 6,000, însă au terminat ultimii finala.

Rusul Nikita Nagornyy a câștigat medalia de aur. Podiumul de la sărituri a fost extrem de similar cu cel de la individual compus, cu Rusia pe primele două poziții, urmată de Ucraina. Nagornyy și Dalaloyan au încheiat în aceeași ordine concursul de la sărituri, fiind singurii gimnaști care au primit mai mult de 9,300 la execuție pentru ambele sărituri din finală. Pe locul trei, pe care la Individual compus se plasa Oleg Verniaiev, s-a clasat Igor Radivilov la sărituri.

Ora 14:31 Marian Drăgulescu termină finala mondială pe locul 4! Vietnamenzul Le, cu medie de 14,533, stabilește clasamentul final, inserându-se pe poziția a 6-a.

Ora 14:28 Marian Drăgulescu rămâne pe locul patru, cu un sportiv rămas în concurs. Britanicul Dominick Cunningham primește aceeași notă, 14,566, pentru ambele sărituri și nu îl depășește.

Ora 14:25 Ratare pentru sportivul din Hong Kong la prima săritură. Cu 7,933 la execuție, asiaticul își compromite șansele la medalie, chiar dacă a doua săritură, de 15.000, este o săritură de top. Shek a riscat, dar nu a câștigat. El a mizat pe dificultate, prezentând două sărituri de 6,000 – notă de pornire, dar nu a executat corect.

Ora 14:20 Pe podium doar trei minute. Campionul de la individual compus, Nikita Nagornyy, primește prima notă de 15,000 a finalei de la sărituri, pentru a doua încercare, și preia șefia clasamentului în timp real, coborându-l în afara podiumului pe Drăgulescu. Rusul a avut 5,600 dificultate la ambele sărituri, dar chiar dacă la prima săritură a fost sub execuție față de Marian, a impresionat prin a doua încercare, primind cea mai mare notă la execuție din concurs – 9,400.

Ora 14:17 Pas cu piciorul drept în față la a doua săritură pentru Marian Drăgulescu. 14,283 pentru a doua săritură îl plasează pe locul trei, cu medie de 14,624. Mai sunt însă patru sportivi.

„Marocanul” a executat două sărituri notate ca dificultate cu 5,600 și 5,400, fiind depășit pentru moment de doi gimnaști care, ambii, au avut ambele note de pornire 5,600. Penalizările de la a doua săritură au fost însă costisitoare, el primind doar 8,883.

Ora 14:15 Marian Drăgulescu are o aterizare aproape perfectă la prima săritură, încremenind la aterizare. Primește 14,966 pentru prima săritură, pentru moment cea mai mare notă din concurs.

Ora 14:14 Marian Drăgulescu este la culoarul de elan. Rusul Dalaloyan este acum primul, cu un total de 14,933.

Ora 14:09 Ucraineanul Igor Radivilov, 26 ani, medaliat cu bronz la Londra 2012 și dublu vicecampion mondial la sărituri, în 2014 și 2017, corectează totalul, la 14,749, chiar dacă la a doua săritură face un pas mărișor. A primit însă note de peste 9 la execuție pentru ambele execuții.

Ora 14:05 Hakseon Yang este primul la start. Cu note pentru execuție de 8,033 și 9,300, el stabilește primul reper al finalei – o medie de 14,316.

Ora 14:01 Marian Drăgulescu intră în arenă, fiind aplaudat de o sală întreagă.

Ora 12:30 Ieri la prânz, Marian Drăgulescu se lăuda că are un autobuz la dispoziție pe străzile din Stuttgart. La microfonul fiecărei transmisiuni în direct de la Stuttgart, jurnalista TVR Alina Alexoi anunța, seară de seară, că, urmărindu-l pe Drăgulescu la antrenamente, a văzut sărituri mai bune și mai precise decât cele prezentate de Marian în calificări, notate cu 14,616 – prima, respectiv 14,633 – a doua, oferindu-i românului a șasea medie de acces în finală: 14,624.

Ora 12:01. Pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică anunță detaliile finalei lui Marian Drăgulescu. Scurt și clar: „La două sărituri de medalie„. Bucureșteanul este al patrulea la start în finala de opt de la sărituri, evoluția sa fiind prinsă ca într-un sandviș de cele ale celor doi ruși medaliați cu argint și aur la individual compus – Artur Dalaloyan și Nikita Nagornyy. Trei asiatici, reprezentând Coreea, Hong Kong și Vietnam, un ucrainean și un american mai concurează în finala de la sărituri.

Lista de start în finala masculină de la sărituri. O oră este diferența de fus orar dintre Stuttgart (Germania) și România

Clasamentul pe medalii este dominat la startul ultimei zile de întreceri de Statele Unite, cu cinci medalii – dintre care trei de aur. Rusia ocupă locul doi, tot cu cinci medalii, dar doar două de aur, iar Marea Britanie completează podiumul, cu trei medalii (una de aur, la cal cu mânere, prin Max Whitlock). Belgia, Filipine și Turcia au mai câștigat câte o medalie de aur la Stuttgart.

Finala masculină de sărituri va fi urmată de finala feminină de la bârnă (ora 14:35), paralele – masculin (ora 15:28), sol – feminin (ora 16:04) și bară – masculin (ora 16:35).


Singura finală pe aparate cu miză pentru România deschide ultima zi a Campionatelor Mondiale de Gimnastică de la Stuttgart, de duminică, 13 octombrie. La aproape 39 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 18 decembrie, Marian Drăgulescu se pregătește pentru finala de la sărituri.

În aprilie 2017, după Europenele de gimnastică de la Cluj, România se întreba cine se va retrage primul dintre cei doi super-campioni medaliați și pe teren propriu, Cătălina Ponor sau Marian Drăgulescu. Acum, în octombrie 2019, Marian își face rutina de dinainte de concurs, concentrându-și întreaga energie cu gândul la medalie, în timp ce tripla campioană olimpică de la Atena, Cătălina este ambasadoare a ediției întrecerii mondiale de la Stuttgart. Ponor a fost zi de zi în sala impunătoare din Stuttgart, cu grația care a consacrat-o. Una dintre imaginile Campionatelor Mondiale a fost reprezentată de momentul în care Cătălina Ponor i-a pus medalia de aur la gât americancei Simone Biles, după ce aceasta câștiga un al cincilea titlu mondial la individual compus, corectând astfel recordul all-time. Aceeași stea a gimnasticii feminine românești a prezentat și trofeele pentru eleganță.


Marian Drăgulescu însă continuă lupta. „La 20 de ani te ajută mai mult corpul. Spre 40… Trebuie să cam negociez cu el. Ăsta e cursul firesc al vieții, toți ajungem acolo, dar cu o bună pregătire poți să te autodepășești, indiferent de vârstă, și în disciplinele foarte tehnice, unde fiecare detaliu contează„, spunea „Marocanul” într-un dialog cu ProSport, în ziua liberă de după calificarea în finala de sărituri de la Stuttgart.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup