Legenda continuă!

19 oct 2009 18 afişări Gimnastica
Legenda continuă! Legenda continuă!

"Eşti doborât, ridică-te şi continuă! Luptă pentru visul tău!"este mottoul care ar putea caracteriza viaţa celui mai bun gimnastromân din toate timpurile. Marian Drăgulescu a întors la Londraîncă o pagină a unei cariere de vis, împletită cu multe bucurii,renunţări şi mai ales durere.
"Simt că încă mai am un cuvânt de spus şi vreau să arăt asta. Viaţamea fără gimnastică nu există, nu mă pot gândi cum e să nu mai fiiîntre cei mai buni. Îmi doresc să arăt că tot ce contează e inima,nu vârsta", aşa îşi motiva Drăgulescu, în urmă cu cinci luni,revenirea în lumea performanţei. Ştia ce vrea: o medalie la Londra,un motiv pentru a visa din nou şi pentru a lăsa în urmă o perioadăîntunecată. O ambiţie nebună, completată de pasiunea pentru sportulcare i-a oferit cele mai frumoase amintiri. Totul a devenit istorieîn 2006, la Mondialele de la Aarhus, când, pentru ultima dată,imnul României cânta, de două ori, pentru el.

Curaj şi inconştienţă. Pepropria semnătură!

A urmat un capitol de viaţă pierdut acum în ceaţa vremii, în care"Marocanul" a pierdut şirul retragerilor şi al revenirilor, însă defiecare dată a înţeles mai bine că viaţa lui nu poate fidesfășurată decât în sala al cărei aer era îmbibat de pudră de talcşi de sudoarea miilor de ore de repetări. Nici problemele desănătate (a fost diagnosticat cu discopatie cervicală gravă) nul-au putut opri. "Ştiu că o mişcare greşită sau un moment deneatenţie mă pot trimite în scaunul cu rotile, dar e vorba dealegere. Vreau să rămân un campion", spunea el, începând săconcureze pe propria semnătură. A revenit pe prima pagină aziarelor, de data aceasta nu pentru performanţele sportive, ci dincauza problemelor personale. Mitul se ciobise, totul păreapierdut...

Talent, dorinţă,perseverenţă...

Când, după Olimpiada de la Beijing, a spus ferm că se retrage,dezamăgit de încă o ratare a aurului olimpic, toţi şi-au spus "Dedata asta chiar o face"… S-a întors la clubul Dinamo, unde, alăturide Marius Urzică, modela prichindeii care visau să îi calce într-ozi pe urmă. Însă nici de data aceasta, decizia nu a fost unafinală. Dorinţa lui de a arăta că nu e terminat, dar şi talentulieşit din comun i-au dat puterea să se mai întoarcă o dată. "Văzândcă nu mai am dureri, mi-am zis că nu am nimic de pierdut şi că dece să nu încerc?!", explica Marian senin. O perioadă de pregătiredură, la capătul căreia un alt Marian, mult mai liniştit şi maiechilibrat, păşea în sala Millennium Dome.

Londra 2009, trambulină pentru Londra2012


Mai mult, "Marocanul" a dat o lecţie tuturor scepticilor din lumeagimnasticii, care susţineau la unison că "e aproape imposibil ca,la vârsta lui, şi după operaţiile şi problemele grave de sănătatepe care le-a avut, şi mai ales după atâta pauză, să poţi reveni".Drăgulescu a demonstrat însă că nimic nu este imposibil. A convins,încă o dată, că întotdeauna va conta în sportul unde şi-a lăsatamprenta nu doar prin palmaresul impresionant, ci şi printr-osăritură care îi poartă numele. O poveste ce a început cu o dublămondială de aur, la Gent, în 2001, şi care continuă acum, după optani. Un nou vis şi o nouă direcţie pentru controversatul MarianDrăgulescu, Londra 2012.

29 de ani vaîmplini în acest an, pe 18 decembrie, Marian Drăgulescu

50 de concerteale lui Michael Jackson ar fi trebuit să aibă loc în Q2 Arena, salaîn care Drăgulescu a uimiti din nou lumea gimnasticii

2 copii areMarian cu fosta sa soţie, Larisa: Beatrice Maria şi Richard

Dedic această performanță copiilor, amicilor și prietenei mele.Experiența m-a ajutat enorm, dar organismul nu-l mai pot întinde lamaximum. Auzeam în sală ", Marian Drăgulescu
cel mai medaliat gimnast român

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.