Larisa Iordache nu uită accidentarea de la Londra: "Aveam de luat o revanşă"

24 apr 2013 595 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Larisa Iordache nu uită accidentarea de la Londra: "Aveam de luat o revanşă"

Larisa Iordache nu uită nici după opt luni accidentarea de la Londra: „Am vrut să-mi demonstrez mai ales mie că pot”

Gimnasta de la CS Dinamo nu a fost luată prin surprindere de aurul de la bârnă

La Olimpiada de la Londra, de anul trecut, Larisa (16 ani) a concurat accidentată, motiv pentru care rezultatele nu s-au ridicat la măsura aşteptărilor. Antrenorii au fost dezamăgiţi, cei care se aşteptau la medalii, asemenea. „Am suferit enorm atunci. Ştiam că pot mai mult, dar nu aveam cum să demonstrez asta”, a recunoscut Iordache la sosirea în ţară de luni seară.

La Moscova, Larisa a cucerit aurul la bârnă şi argintul la sol: „Aveam o revanşă de luat. În faţa mea mai ales. Ştiu că Europenele nu mai sunt de ceva timp un concurs care să demonstreze cu adevărat performanţa. Dar cele două medalii mă fac să muncesc mai mult şi să cred că între mine şi un loc întâi într-o competiţie importantă poate să stea uneori doar o accidentare”, a mărturisit aceasta.

„Mă aşteptam la aurul de la bârnă”
Întrebată de cele două medalii, Larisa a surprins: „La sol nu eram sigură că o să prind un loc între primele trei. La bârnă însă ştiam că am un exerciţiu bun. Chiar dacă a fost ciudat să o depăşesc pe Didi, m-am urcat pe aparat presimţind că o să cobor de pe el cu medalia de aur la gât. Bucuria a fost şi mai mare că am avut-o pe cea mai bună prietenă lângă mine, care s-a bucurat ca şi când nu tocmai am depăşit-o pe podium”. Pentru gimnasta de 16 ani urmează o serie de antrenamente care, speră ea, să o ducă la o performanţă mare la Mondiale: „Vreau să bucurăm oamenii şi atunci. Mai ales atunci, de fapt”, a încheiat Larisa.

Larisa şi-a confirmat valoarea. Dacă ar fi fost într-o stare de sănătate aşa cum ne-o dorim cu toţii poate ar fi concurat şi mai bine
Octavian Bellu, antrenor

300 de medalii a adunat în întreaga carieră de antrenor la lotul naţional de gimnastică antrenorul Octavian Bellu – performanţă cu care e listat în Cartea Recordurilor
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.