Italia, Canada, Franţa şi Brazilia, ultimele echipe feminine calificate la JO din 2012

12 ian 2012 565 afişări Gimnastica
Italia, Canada, Franţa şi Brazilia, ultimele echipe feminine calificate la JO din 2012 Italia, Canada, Franţa şi Brazilia, ultimele echipe feminine calificate la JO din 2012

Echipele feminine de gimnastică ale Italiei, Canadei, Franţei şi Braziliei au obţinut ultimele locuri calificante la JO din 2012, în cadrul turneului preolimpic de la Londra, care a început marţi.

La turneul preolimpic au participat echipele clasate pe locurile 9-16, la CM din 2010, competiţie la care România a ocupat locul 4 şi a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice. Echipele calificate direct, de pe locurile 1-8 la CM de anul trecut, sun SUA, Rusia, China, România, Marea Britanie, Japonia, Germania şi Australia.

Pentru ocuparea ultimelor patru locuri, la turneul preolimpic de la Londra s-au duelat Italia, Canada, Franţa, Brazilia, Belgia, Coreea de Sud, Spania şi Olanda. Italia a câştigat competiţia, cu un total de 223.654 puncte, urmată de Canada (221.913), Franţa (220.744) şi Brazilia (217.985).

Marţi, în prima zi a turneului preolimpic de la Londra, au fost decise şi cele patru locuri calificante la JO, pentru echipele masculine. Acestea au fost ocupate, în ordine, de Marea Britanie, Franţa, Spania şi Italia. Echipa României a obţinut calificare la JO graţie locului 7 de la CM din 2010.

Turneul preolimpic de la Londra va continua cu calificările la gimnastică ritmică şi trampolină.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.